Ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά κάθε παιδιού αλλά και ενήλικα είναι τα μακαρόνια με κιμά. Θα μπορούσα να πω ότι όσες είναι οι οικογένειες τόσες είναι και οι συνταγές για το αγαπημένο αυτό φαγητό. Μπορείς κάθε φορά να αλλάζεις την πάστα ή τα υλικά που βάζεις στον κιμά και έτσι κάθε φορά να έχεις ένα διαφορετικό φαγητό.
Σήμερα σας παρουσιάζουμε μια συνταγή που στον κιμά προσθέτετε φρέσκα λαχανικά.
Υλικά
- ½ κιλό μακαρόνια της προτίμησής μας – (με τρύπα, τα θεωρώ ιδανικά)
- 600 γρ κιμά
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά στα 4,
- 2 καρότα σε ροδέλες
- 2-3 σκελίδες σκόρδο στα δυο για γεύση
- 1 κομμάτι κανέλα
- 1 φύλλο δάφνης
- Αλάτι, πιπέρι
- Λίγο λάδι
- 1 κουτί ντοματάκια ολόκληρα
- μισό ποτήρι κρασί κόκκινο ή λευκό ό,τι έχουμε ανοιχτό
Εκτέλεση
- Στην κατσαρόλα με το λάδι πρώτα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Ρίχνουμε τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα, προσέχοντας να μην σβολιάσει.
- Προσθέτουμε τα ντοματάκια, την κανέλα, την δάφνη και όταν αρχίσει να γίνεται την πιπεριά για να μην λιώσει.
- Ολοκληρώνουμε με αλάτι, πιπέρι και το κρασάκι.
- Βράζουμε τα μακαρόνια και σερβίρουμε με τυρί που προτιμάμε – πεκορίνο ή κεφαλογραβιέρα.
Καλή επιτυχία!
Φωτό από: Μαρία Τζιβανάκη