Ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων είναι τα κεφτεδάκια που φέρνουν στο νου εικόνες από την παιδική μας ηλικία, όταν η γιαγιά δεν μας χαλούσε ποτέ χατίρι και μας τα ετοίμαζε μαζί με μία τηγανιά πατάτες. Μεγαλώνοντας, τα κεφτεδάκια είχαν πάντοτε θέση στο τραπέζι μας, από συνοδευτικό για το ουζάκι μέχρι τον μπουφέ του πάρτι. Ένα είναι σίγουρο: ελληνικό τραπέζι χωρίς κεφτεδάκια δεν γίνεται!
Υλικά
- 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο και χοιρινό
- 3 φέτες ψωμί ξερό μουσκεμένο
- 1 ντομάτα τριμμένη
- 2. κ.σ. ξύδι
- 1 αυγό
- Ρίγανη, δυόσμο, μαϊντανό
- 3-4 κ.σ. λάδι
- Αλάτι και πιπέρι
- Αλεύρι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Σε μία μεγάλη λεκάνη ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί και αρχίζουμε να τα ζυμώνουμε. Στη συνέχεια πλάθουμε μικρά μπαλάκια. Αλευρώνουμε έναν – έναν τους κεφτέδες και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Τους τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν το λάδι και στη συνέχεια σερβίρουμε.
Απολαύστε τους με χωριάτικη σαλάτα και τηγανιτές πατάτες και θυμηθείτε τι σημαίνει καλοκαίρι και ουζάκι στη θάλασσα.
Φωτό από: Μάρω Παρασκευούδη