Δεν υπάρχει παιδική ηλικία χωρίς μυρωδιές από τα κουλουράκια της μαμάς, που ψήνονται στο φούρνο και μοσχοβολάει το σπίτι.
Σας παρουσιάζουμε μια απλούστατη συνταγή για χειροποίητα κουλουράκια , ώστε, κάθε γυναίκα, εργαζόμενη ή μη, να μπορεί να τα φτιάξει.
Υλικά
– 175 γραμμάρια αλεύρι
– 75 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
– 175 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
– 75 γραμμάρια ψιλό σιμιγδάλι
– Λίγη άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μπολ και πλάθουμε μέχρι να έχουμε τρίμματα. Τα ενοποιούμε με τα χέρια μας σε μια ζύμη.
Μεταφέρουμε τη ζύμη σε στρογγυλό ταψάκι 20 cm, ελαφρά βουτυρωμένο και πιέζουμε ομοιόμορφα με τη βάση ενός κουταλιού. Μετά το τρυπάμε παντού με ένα πιρούνι και πιέζουμε τις άκρες.
Ψήνουμε στο κέντρο του φούρνου για 1 ώρα – 1 ώρα και ¼ έως ότου χρυσίσει.
Μετά το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά πριν το κόψουμε σε 12 κομμάτια. Όταν κρυώσει τελείως, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
********************
Βάλτε τα σε ένα βάζο (αν τα καταφέρετε να τα διατηρήσετε πάνω από λίγες ώρες από οικογενειακές «επιδρομές»), ώστε να θυμίζουν τα κουλουράκια της μαμάς που στόλιζαν την κουζίνα.
Φωτογραφία: Ιωάννα Ελ Σοκάρυ