Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Συνταγή για Ψάρι μεθυσμένο

Συνταγή για Ψάρι μεθυσμένο

Σε πολλούς το ψάρι φαίνεται άνοστο. Εδώ, θα σας παρουσιάσω μια συνταγή που και γεύση έχει και νοστιμιά.

Υλικά:
– 1 ψάρι μέχρι 1 κιλό (π.χ. σφυρίδα ή λαβράκι ή τσιπούρα ή φιλέτα ψαριού ή φέτες ψαριού)
– 2 σκελίδες σκόρδο
– 1 κουτί ντοματίνια
– ½ ματσάκι μαϊντανό
– Λάδι
– 1 μπουκάλι λευκό κρασί
– Αντικολλητικό χαρτί ή λαδόκολλα (υπολογίστε αρκετή ώστε να τυλιχθεί το ψάρι 2 φορές)

Εκτέλεση:
1. Καθαρίζουμε και πλένουμε το ψάρι. Αν είναι μεγάλο, το χαράζουμε στην πλάτη.

ΨΑΡΙ ΜΕΘΥΣΜΕΝΟ - ΦΩΤΟ 1

2. Απλώνουμε τη λαδόκολλα στο ταψί. Τοποθετούμε επάνω της το ψάρι. Βάζουμε τα ντοματίνια ολόκληρα ή κομμένα στη μέση. Βάζουμε το μαϊντανό που έχουμε ψιλοκόψει και τα δύο σκόρδα μέσα στην κοιλιά ή στα βράγχια του ψαριού. Μπορούμε να βάλουμε και μερικά ντοματίνια ή λίγο μαϊντανό και μέσα στην κοιλιά του ψαριού καθώς και στο κεφάλι. Τα υπόλοιπα όλα χύμα σκεπάζουν το ψάρι.

ΨΑΡΙ ΜΕΘΥΣΜΕΝΟ - ΦΩΤΟ 2

3. Ρίχνουμε λάδι, κατά βούληση πάνω στα υλικά. Γυρίζουμε τη λαδόκολλα και τυλίγουμε το ψάρι. Δεν πειράζει αν βγουν μερικά ντοματίνια έξω από τη λαδόκολλα. Τα ξανασπρώχνουμε μέσα.

ΨΑΡΙ ΜΕΘΥΣΜΕΝΟ - ΦΩΤΟ 3

4. Ρίχνουμε όλο το κρασί βρέχοντας τη λαδόκολλα.

ΨΑΡΙ ΜΕΘΥΣΜΕΝΟ - ΦΩΤΟ 4

5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για ½ ώρα στους 250ο βαθμούς και για 1 ώρα στους 200ο.

6. Σερβίρουμε αφού αφαιρέσουμε τη λαδόκολλα.

Οι ποσότητες αλλάζουν ανάλογα με το πόσο ψάρι έχουμε να ψήσουμε.

Φωτό: Κατερίνα Τσεμπερλίδου

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2025 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates