Υλικά (για 4 άτομα)
– 1 κιλό μικρές νέες πατάτες ξεφλουδισμένες
– 5-6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
– Ένα κομματάκι βούτυρο
– Περίπου 4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα μυρωδικά της προτίμησής σας
– Θαλασσινό αλάτι
– Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Προτάσεις μυρωδικών: σχοινόπρασο, θυμάρι, εστραγκόν ή μαϊντανός, σχοινόπρασο, μέντα, βασιλικός ή δυόσμος. Μπορείτε να κάνετε ό,τι συνδυασμούς ή προσθήκες σας αρέσουν.
Εκτέλεση
Κόβουμε τις πατάτες σε ομοιόμορφα κομμάτια. Βράζουμε αλατισμένο νερό σε μια κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τις πατάτες και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.
Στραγγίζουμε τις βρασμένες πατάτες και τις επιστρέφουμε στη ζεστή κατσαρόλα. Προσθέτουμε 3 κουταλιές ελαιόλαδο, το κομμάτι βούτυρο και αρκετό αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και κουνάμε δυνατά την κατσαρόλα πάνω – κάτω για να «σπάσουν» οι πατάτες. Η όλη ιδέα είναι να τις σπάσουμε λίγο αλλά όχι να τις διαλύσουμε.
Όταν φτάσουμε στο επιθυμητό για εμάς αποτέλεσμα, προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο και τα μυρωδικά μας. Κουνάμε λίγο ακόμη την κατσαρόλα για να ανακατευτούν όλα τα υλικά και σερβίρουμε σε ζεστό μπολ.
ΠΡΟΤΑΣΗ
Μπορείτε να προσθέσετε ντοματίνια κομμένα στα 4 ή στα 8 και σχοινόπρασο.
Φωτό: Ιωάννα Ελ Σοκάρυ