ΥΛΙΚΑ
– 500 ml φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
– 500 γραμμ. ζάχαρη
– 200 ml νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
– Χρησιμοποιούμε μια κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά φτιάχνουμε ένα σιρόπι με τη ζάχαρη και το νερό.
– Όταν λιώσει η ζάχαρη, βγάζουμε το σιρόπι από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
– Έχουμε στύψει και σουρώσει 500 ml χυμό φρέσκων λεμονιών. Ρίχνουμε το χυμό στο κρύο σιρόπι ζάχαρης και ανακατεύουμε πολύ καλά να ενσωματωθούν τα υλικά.
– Βάζουμε τη συμπυκνωμένη λεμονάδα σε γυάλινα μπουκάλια και τη φυλάμε στο ψυγείο.
– Κάθε φορά που θέλουμε να πιούμε λεμονάδα, αναμιγνύουμε 1/3 χυμό και το υπόλοιπο κρύο νερό. Προσθέτουμε παγάκια και φύλλα δυόσμου (αν θέλουμε)
Φωτό: Ιωάννα Ελ Σοκάρυ