Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
ταμπουλε

Συνταγή για ταμπουλέ

Συνήθως την απολαμβάνουμε στα μεζεδοπωλεία. Όμως αυτή η νόστιμη και δροσερή σαλάτα είναι εύκολη και πολύ καλοκαιρινή. Ό,τι πρέπει για να τη μοιραστούμε με την παρέα στη βεράντα μας.

ΥΛΙΚΑ

– 1 φλιτζάνι τσαγιού  κους-κους
– 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό καυτό
– χυμό ενός λεμονιού
– 5-6 φύλλα φρέσκο δυόσμο εξαιρετικά ψιλοκομμένο
– 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
– λίγο αλάτι και πιπέρι
– 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε κυβάκια
– 1 ματσάκι μαϊντανό πολύ ψιλοκομμένο
– 3 ντομάτες κυβάκια όσο πιο μικρά μπορείτε
– 2 αγγουράκια μικρά κυβάκια
– ελαιόλαδο όσο πάρει

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Μέσα σε ένα μπωλ ρίχνουμε το κους-κους.
2. Από πάνω του ρίχνουμε το καυτό νερό, ανακατεύουμε να πάει παντού και αφήνουμε 15-20 λεπτά να φουσκώσει και να κρυώσει.
3. Ρίχνουμε και το χυμό μισού λεμονιού, ανακατεύουμε.
4. Όταν δούμε ότι φούσκωσε και κρύωσε, προσθέτουμε την πιπεριά, το δυόσμο, το μαϊντανό, το σκόρδο, την ντομάτα, το αγγουράκι αλάτι και λάδι.

Γίνεται μια υπέροχη σαλάτα που συνοδεύει τα ψητά μας ή τρώγεται και μόνη της, σαν κύριο φαγητό.

Φωτό: Μαρία Τζιβανάκη

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2025 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates