Το αγαπημένο και εύκολο πρωινό που συμπληρώνει ιδανικά τον καφέ μας ή το αρωματικό τσάι του βουνού.
Γαλλικό τοστ. Εύκολο και θρεπτικό. Αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.
Υλικά (για 4 άτομα)
– 4 αυγά
– 2/3 φλιτζανιού γάλα
– 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
– 8 λεπτές φέτες μπαγιάτικο ψωμί
– Βούτυρο
– Σιρόπι σφένδαμου (θα το βρείτε στα super – market)
Εκτέλεση
1. Χτυπάμε τα αυγά, το γάλα και την κανέλα μαζί.
2. Βουτάμε κάθε φέτα ψωμιού στο μίγμα μας, αφήνουμε το ψωμί να απορροφήσει αρκετό από το μίγμα.
3. Λιώνουμε βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια – δυνατή φωτιά.
4. Προσθέτουμε όσες φέτες ψωμιού χωράνε στο τηγάνι μας και ψήνουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να κοκκινίσουν και να ψηθεί το αυγό.
5. Σερβίρουμε ζεστές τις φέτες μας με βούτυρο, το σιρόπι σφένδαμου, και αν έχουμε, φρέσκα μούρα (εναλλακτικά, αν δεν έχουμε σιρόπι σφένδαμου – maple syrop – πασπαλίζουμε με ζαχαρίτσα.
Σερβίρουμε στα πιάτα και όποιος προλάβει.
Φωτό από: commons.wikimedia.org