Από το Σαρακοστιανό τραπέζι δεν μπορεί να λείπει η γνήσια, χειροποίητη, νόστιμη ταραμοσαλάτα.
Όταν την αλείφεις στην τραγανή λαγάνα, σου τρέχουν τα σάλια.
Σας παρουσιάζουμε τη συνταγή με λευκό ταραμά.
ΥΛΙΚΑ
- 50 γραμμάρια λευκός ταραμάς
- 3 μέτριες πατάτες βρασμένες
- Τα ¾ από την ψίχα (μουσκεμένη σε νερό) μισού κιλού μπαγιάτικου ψωμιού
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
- Χυμό από 2-4 λεμόνια (με δοκιμή)
- ½ με ¾ νεροπότηρου ελαιόλαδο (με δοκιμή)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ξύλινο γουδί χτυπάμε αρχικά το κρεμμύδι με τον ταραμά, ώστε να γίνει μια ομοιογενής μάζα. Προσθέτουμε λίγες – λίγες τις πατάτες, χτυπώντας συνέχεια στο γουδί και κατόπιν τη ψίχα, πάντα χτυπώντας τα υλικά καλά να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το λεμόνι, ανακατεύουμε καλά, κατόπιν το λάδι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να γίνει το μίγμα λείο.
Καλή απόλαυση!
Φωτό από: www.ab.gr