Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
home-page

Συνταγή Κέικ Καρότου με Ελαιόλαδο

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να απολαύσουμε τον καιρό που αρχίζει να χαλάει από μία κούπα ζεστό καφέ ή τσάι με αγαπημένους φίλους και την γλυκιά συντροφιά ενός κέικ.

Εμείς σας προτείνουμε μια υγιεινή εκδοχή. Κέικ καρότο με ελαιόλαδο. Θυμίζει πιο πολύ γλυκό παρά κέικ και γίνεται εύκολα και γρήγορα.

Υλικά
• 1½ φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του – πορτοκάλι
• 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
• 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
• 4 αυγά
• 500 γρ. καρότα τριμμένα στον τρίφτη
• 1 κουταλιά σούπας μπέικιν πάουντερ
• 1 κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα
• 2 κουταλάκια γλυκού κανέλα
• ½ φλιτζάνι καρύδια, ψιλοκομμένα, (προαιρετικά)
• λίγο αλάτι στη μύτη από ένα κουταλάκι του γλυκού

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ , την κανέλα, τη σόδα και το αλάτι.
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ξαναχτυπάμε. Προσθέτουμε λίγο – λίγο το μίγμα αλευριού και ανακατεύουμε έως ότου προκύψει ένα ενιαίο μίγμα. Σε αυτό ρίχνουμε τα καρότα και τα καρύδια, αν τα χρησιμοποιήσουμε. Ανακατεύουμε καλά να ενοποιηθούν τα υλικά και τα αδειάζουμε σε μία φόρμα. Αν είναι αντικολλητική δεν χρειάζεται λιπαρή ουσία, σε διαφορετική περίπτωση, βουτυρώνουμε λίγο την φόρμα μας.

photo-1

Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο στις αντιστάσεις για 50-60 λεπτά. Όταν γίνει το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν το κόψουμε.
Μπορούμε στο σερβίρισμα να ρίξουμε άχνη ζάχαρη.

photo-2

Καλή απόλαυση!

Φωτό από Ιωάννα Ελ Σοκάρυ

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2025 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates