Τώρα το καλοκαίρι, το «έξω» και το «χάζι» σηκώνει ένα ουζάκι. Αν δεν το πιεις σε ουζερί με θαλασσινά στη θάλασσα, δες πόσο εύκολο και οικονομικό είναι να φτιάξεις το δικό σου μεζέ που το συνοδεύει.
Σημασία έχει να τοποθετήσεις τους μεζέδες όμορφα, σε σχήμα μαργαρίτας και να αποτελείται από πολλά κομματάκια. Ό,τι του λείπει σε ψαρικό, το συμπληρώνει το όμορφο στήσιμο των υλικών.
Υλικά
- Ντομάτα κομμένη σε 6 κομμάτια
- 6 φέτες τυρί κασέρι
- 10 ελιές Καλαμών
- Ένα αγγουράκι κομμένο σε 8 λεπτές μακρόστενες φέτες
Εκτέλεση
- Σε ένα πιάτο φρούτου (όχι μεγάλο) τοποθετούμε στη μέση 10 ελιές
- Γύρω – γύρω από τις ελιές κυκλικά, σα «μύλο» τοποθετούμε εναλλάξ 1 φέτα ντομάτα, 1 φέτα κασέρι, 1 φέτα αγγουράκι, ώστε να αποτελούν ένα πολύχρωμο σύνολο, σε ένα κύκλο γύρω από τις ελιές.
- Με την ίδια λογική ή σε ένα μεγαλύτερο πιάτο μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα υλικά, όπως, λουκάνικο, καλαμαράκι, τσίρο, σαρδέλα καπνιστή, φέτα, κλπ. Σημασία έχει το στήσιμο και η παρουσίαση των υλικών.
- Οι ιδέες είναι άπειρες, αυτή εδώ όμως είναι η πιο απλή, εύκολη και οικονομική ιδέα με όμορφο, καλοκαιρινό στήσιμο.
Στην υγειά μας!
Φωτό από: Κατερίνα Τσεμπερλίδου