Πεντανόστιμη, εύκολη και εξαιρετική για να την προσφέρουμε όταν έχουμε φίλους στο σπίτι. Τυρόπιτα χωρίς φύλλο, θα απολαύσετε κάθε της κομμάτι.
Υλικά:
- 500 gr γιαούρτι στραγγιστό
- 400 γρ φέτα
- 500 γρ κίτρινα γλυκά τυριά (κασέρι, γκούντα)
- 150 γρ αλεύρι
- μισό κουτ μπέικιν
- 4 αβγά
- 200 γρ βούτυρο
- φρυγανιά τριμμένη
- αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν, χτυπάμε και ρίχνουμε μέσα τα αβγά.
- Τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη τα τυριά ή στο μούλτι, λιώνουμε το βούτυρο.
- Τα ανακατεύουμε σε μια λεκάνη όλα μαζί.
- Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και ρίχνουμε λίγη φρυγανιά να πάει παντού.
- Αδειάζουμε όλο το μίγμα, το απλώνουμε και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με τριμμένη φρυγανιά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 55 λεπτά.
Φωτό από: Μαρία Τζιβανάκη