Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
KEFTEDAKIASTIFADO-prettyalchmey.blogspot.com

Συνταγή για στιφάδο με κεφτεδάκια της γιαγιάς Ματούλας

Σήμερα σας παρουσιάζουμε ένα πολύ πρωτότυπο στιφάδο, τη συνταγή για ένα πιο ελαφρύ στιφάδο με κεφτεδάκια. Μας την έδωσε η φίλη μας Μαρία – Μαρίνα Σεραφειμίδου.

Υλικά

  • 1/2 κιλό κιμά (τον ετοιμάζουμε από πριν  με όλα τα υλικά που τον κάνουμε, όπως για τα μπιφτέκια, αλλά τον πλάθουμε σε κεφτεδάκια)

  • 4 μεγάλα κρεμμύδια σε φέτες

  • 2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες

  • 3 φύλλα δάφνης

  • 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο

  • 4-5  μπαχάρια σε κόκκους

  • 2 ποτηράκια κρασιού ντομάτα χυμός ή  και ντοματάκια σε κονσέρβα

  • 2-1/2  φλιτζάνια  νερό

  • Αλάτι – πιπέρι

  • Λίγη ζάχαρη

Εκτέλεση

1. Αφού πλάσουμε τα κεφτεδάκια μας, τα αλευρώνουμε ελαφρώς, και τα βάζουμε σε ταψάκι ή πιατέλα. Τα αφήνουμε και πάμε παρακάτω…..!!!

2. Έχουμε κόψει τα κρεμμύδια σε φέτες και τα νεροβράζουμε, μέχρι να μαλακώσουν, όχι να λιώσουν.


3. Τα στραγγίζουμε  από το νερό. Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα.

4. Ρίχνουμε μετά από λίγο την ντομάτα με λίγο ζάχαρη, το νερό και τα μπαχάρια και τη δάφνη. Τα αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά περίπου.

5. Μετά βάζουμε μέσα τα κεφτεδάκια, που έχουμε ετοιμάσει από πριν, ένα ένα σε όλη την κατσαρόλα. Τα βράζουμε μέχρι να γίνουν και να χυλώσει η σάλτσα.

6. Στο μεσοδιάστημα κουνάμε την κατσαρόλα λίγο, όχι ανακάτεμα, για να μην σπάσουν τα κεφτεδάκια και προσέχουμε να ρίξουμε αν χρειαστεί και λίγο νεράκι ακόμα, γιατί θέλουμε σαλτσούλα, αλλά και για να μην κολλήσουν τα κεφτεδάκια.

  • Σερβίρεται με ρύζι, ή τηγανιτές πατάτες.

  • Μπορούμε αντί για κρεμμύδια μεγάλα να βάλουμε τα μικρά του στιφάδου.

Καλή σας όρεξη!

Φωτό από: prettyalchemy.blogspot.com

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates