Ένα ανοιξιάτικο, ελαφρύ και εύκολο γλυκό που αρέσει σε όλους. Θα το απολαύσεις σε γιορτές, γενέθλια, βαφτίσεις αλλά και στο σπίτι.
Υλικά
-
Ι πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ
-
200 γρ. φρέσκο γάλα
-
500 γρ. κρέμα γάλακτος
-
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
-
120 γρ. ζάχαρη
-
5 γρ. ζελατίνη
-
500 γρ. φράουλες (εναλλακτικά κεράσια ή βατόμουρα)
Εκτέλεση
- Βάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό να μαλακώσει.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να γίνει σαντιγί και την κρατάμε στην άκρη.
- Ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη με το γιαούρτι μέχρι να αναμιχθούν.
- Βγάζουμε τη ζελατίνη από το κρύο νερό και τη βάζουμε σε λίγο ζεστό νερό μέχρι να λιώσει τελείως. ΠΡΟΣΟΧΗ, προσέχουμε να λιώσει καλά η ζελατίνη γιατί μετά θα μείνουν κομματάκια στην κρέμα. Όταν είμαστε σίγουροι ότι έλιωσε καλά τη ρίχνουμε αμέσως στο γιαούρτι γιατί αν την αφήσουμε θα ξαναπήξει.
- Αδειάζουμε το μίγμα στο μπωλ με τη σαντιγί και χτυπάμε λίγο με το μίξερ μέχρι να σφίξει λίγο ακόμα.
- Ψιλοκόβουμε τις φράουλες, αφού κρατήσουμε τις μισές στην άκρη για τη διακόσμηση. Ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες φράουλες μέσα στην κρέμα μας.
- Σε μια φόρμα με αποσπώμενα πλαϊνά ή σε ένα τσέρκι με διάσταση περίπου 20-22 εκατοστά, καλύπτουμε τα τοιχώματα με τα σαβαγιάρ αφού τα βουτήξουμε λίγο στο γάλα. Βλέπουμε το ύψος των σαβαγιάρ και τα κονταίνουμε λίγο για να μη βγει η σαρλότ πολύ ψηλή και δεν στέκεται ή δεν κόβεται καλά. Συνεχίζουμε και με τον πάτο της φόρμας μας, χρησιμοποιώντας και τα κομματάκια που κόψαμε.
- Ρίχνουμε την κρέμα και την απλώνουμε. Στολίζουμε την επιφάνεια με τις υπόλοιπες φράουλες. Μπορούμε να τις κρατήσουμε ολόκληρες, να τις κόψουμε σε φέτες ή να τις ψιλοκόψουμε.
- Βάζουμε τη σαρλότ μας στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες, μέχρι να σφίξει, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!
Φωτό από: Ιωάννα Ελ Σοκάρυ