Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
SARLOT

Συνταγή για Σαρλότ με φράουλες

Ένα ανοιξιάτικο, ελαφρύ και εύκολο γλυκό που αρέσει σε όλους. Θα το απολαύσεις σε γιορτές, γενέθλια, βαφτίσεις αλλά και στο σπίτι.


Υλικά

  • Ι πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ

  • 200 γρ. φρέσκο γάλα

  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος

  • 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες

  • 120 γρ. ζάχαρη

  • 5 γρ. ζελατίνη

  • 500 γρ. φράουλες (εναλλακτικά κεράσια ή βατόμουρα)


Εκτέλεση

  1. Βάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό να μαλακώσει.

  2. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να γίνει σαντιγί και την κρατάμε στην άκρη.

  3. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη με το γιαούρτι μέχρι να αναμιχθούν.

  4. Βγάζουμε τη ζελατίνη από το κρύο νερό και τη βάζουμε σε λίγο ζεστό νερό μέχρι να λιώσει τελείως. ΠΡΟΣΟΧΗ, προσέχουμε να λιώσει καλά η ζελατίνη γιατί μετά θα μείνουν κομματάκια στην κρέμα. Όταν είμαστε σίγουροι ότι έλιωσε καλά τη ρίχνουμε αμέσως στο γιαούρτι γιατί αν την αφήσουμε θα ξαναπήξει.

  5. Αδειάζουμε το μίγμα στο μπωλ με τη σαντιγί και χτυπάμε λίγο με το μίξερ μέχρι να σφίξει λίγο ακόμα.

  6. Ψιλοκόβουμε τις φράουλες, αφού κρατήσουμε τις μισές στην άκρη για τη διακόσμηση. Ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες φράουλες μέσα στην κρέμα μας.

  7. Σε μια φόρμα με αποσπώμενα πλαϊνά ή σε ένα τσέρκι με διάσταση περίπου 20-22 εκατοστά, καλύπτουμε τα τοιχώματα με τα σαβαγιάρ αφού τα βουτήξουμε λίγο στο γάλα. Βλέπουμε το ύψος των σαβαγιάρ και τα κονταίνουμε λίγο για να μη βγει η σαρλότ πολύ ψηλή και δεν στέκεται ή δεν κόβεται καλά. Συνεχίζουμε και με τον πάτο της φόρμας μας, χρησιμοποιώντας και τα κομματάκια που κόψαμε.

  8. Ρίχνουμε την κρέμα και την απλώνουμε. Στολίζουμε την επιφάνεια με τις υπόλοιπες φράουλες. Μπορούμε να τις κρατήσουμε ολόκληρες, να τις κόψουμε σε φέτες ή να τις ψιλοκόψουμε.

  9. Βάζουμε τη σαρλότ μας στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες, μέχρι να σφίξει, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!

Φωτό από: Ιωάννα Ελ Σοκάρυ

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2025 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates