Οι σαλάτες είναι ένα πολύχρωμο, πλήρες φαγητό. Μπορεί να αποτελούν το κύριο πιάτο ή το συνοδευτικό σε κρέας. Μπορεί ακόμα να σας δώσουν τη λύση για ένα μπουφέ σε οικογενειακή γιορτή ή τραπέζι. Η σημερινή σαλάτα περιλαμβάνει πολλές από τις ευλογημένες πρώτες ύλες της ελληνικής γης.
ΥΛΙΚΑ
- Μισό πακέτο φασόλια μαυρομάτικα
- 3 ντομάτες ώριμες
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- Αλάτι, πιπέρι
- Λαδόξυδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Μουσκεύουμε από το προηγούμενο βράδυ τα φασόλια.
- Την επόμενη, τα βράζουμε και πετάμε το νερό.
- Κόβουμε σε κυβάκια τις ντομάτες.
- Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό.
- Κόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε μικρά κομματάκια.
- Κόβουμε την πιπεριά επίσης σε μικρά κομματάκια.
- Αλατοπιπερώνουμε.
- Ρίχνουμε λάδι και ξύδι.
- Ανακατεύουμε τα υλικά.
Έτοιμη η σαλάτα μας! Καλή όρεξη!
Φωτό από: Μαρία Τζιβανάκη