Ζεστό και ευεργετικό. Το ρυζόγαλο μας αρέσει σαν παιδιά και μας ζεσταίνει το λαιμό και τη γεύση ως μεγάλους. Απολαύστε το μαζί με την οικογένεια.
Υλικά:
• 1 λίτρο γάλα (αγελαδινό ή κατσικίσιο)
• 4 κουταλιές σούπας ρύζι γλασέ
• 1 και 1/2 κούπα νερό
• 1/2 κούπα ζάχαρη
• 4κουταλιές σούπας κορν φλάουερ
• 3 κουταλιές σούπας νερό
• 1 βανίλια (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
1. Βράζουμε το ρύζι με τις 3 κουταλιές νερό μέχρι να το πιει σε σκεπασμένη κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά.
2. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύοντας συχνά το αφήνουμε να βράσει για 30 λεπτά. Διαλύουμε το κορνφλάουερ σε λίγο νερό και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη.
3. Αφήνουμε να σιγοβράσει και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να δέσει. Προσθέτουμε αν θέλουμε μια βανιλίτσα για το άρωμα.
4. Βάζουμε σε μπωλάκια και πασπαλίζουμε με κανέλα.
Μοιραστείτε το!
Φωτό από: Ιωάννα Ελ Σοκάρυ