Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Συνταγή για Ρεβυθάδα με καρότο και πιπεριά

Η Ρεβυθάδα είναι ένα από τα ωραιότερα ελληνικά φαγητά με όσπρια. Τρώγεται και το χειμώνα σαν ζεστή σουπίτσα και το καλοκαίρι σαν κρύο φαγητό. Είναι εξίσου νόστιμο! Ειδικά την επόμενη μέρα από το μαγείρεμα, που το φαγητό έχει χυλώσει, είναι φανταστικό.

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

  • ½ σακουλάκι ρεβύθια (250 γραμμάρια – εγώ διάλεξα τα ξεφλουδισμένα, έτοιμα ρεβύθια μάρκας Agrino)
  • ½ πιπεριά κόκκινη (αν σου αρέσει η πιπεριά, βάλτην ολόκληρη)
  • 1 ξερό κρεμμύδι (μέτριου μεγέθους)
  • 1 καρότο
  • 3 φύλλα δάφνης
  • Λίγο θυμάρι
  • Λίγο ψιλοκομμένο άνηθο
  • Ελαιόλαδο
  • Λεμόνι
  • Προαιρετικά αλάτι και πιπέρι (εγώ δεν βάζω αλάτι ποτέ, ειδικά όταν χρησιμοποιώ λεμόνι)

SYNTAGES-HOMELY-REVYTHADA ME KAROTO KAI PIPERIA 1

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζουμε από βραδύς τα ρεβύθια σε ένα βαθύ μπολ με νερό, αφού προηγουμένως τα ξεπλύνουμε καλά κάτω από το νερό. Τα μαγειρεύουμε την επόμενη μέρα.
  2. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το καρότο.
  3. Τρίβουμε στον τρίφτη το κρεμμύδι, το καρότο, την πιπεριά.
  4. Βάζουμε σε κατσαρόλα με καινούργιο νερό τα ρεβύθια και όλα μαζί τα λαχανικά. Επιπλέον, τη δάφνη και το θυμάρι.
  5. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για τρεις ώρες, συμπληρώνοντας ΖΕΣΤΟ νερό, όποτε το νερό μας εξατμιστεί. Έχουμε βάλει καπάκι στην κατσαρόλα.
  6. Είκοσι λεπτά πριν τις τρεις ώρες, ξεκαπακώνουμε, ρίχνουμε τον άνηθο και αφήνουμε στη φωτιά να χυλώσει το φαγητό.
  7. Σερβίρουμε τη σούπα μας έχοντας στύψει στο πιάτο μας μισό λεμόνι.
  8. Συνοδεύουμε την Ρεβυθάδα μας με ελιές Καλαμάτας ή με φιλέτο ρέγγας (που του έχουμε βάλει 1 λεμόνι και ελαιόλαδο)
  9. Αν σας αρέσει το κρέας, μπορείτε να προσθέσετε στο φαγητό ψιλοκομμένα λουκάνικα, οπότε, μαζί με τα αρώματα του κρέατος, το φαγητό απογειώνεται σε άλλες διαστάσεις!

Καλή επιτυχία!

Φωτό από: Κατερίνα Τσεμπερλίδου

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2025 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates