Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Συνταγή για Ρεβυθάδα με Άνηθο

 

Το καλοκαίρι στα νησιά, δοκιμάζεις ένα πιάτο και τρελαίνεσαι! Όμως η καλύτερη εποχή για Ρεβυθάδα είναι ο χειμώνας. Με ελίτσες ξυδάτες, είναι το απόλυτο όσπριο.

 

ΥΛΙΚΑ

  • 1 πακέτο ρεβύθια
  • 1 κρεμμύδι ολόκληρο
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 3 καρότα περασμένα στο μούλτι
  • 1 πατάτα στα δυο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Λάδι
  • 1 κύβο φρέσκο αν θέλουμε
  • 1 φύλλο δάφνης

 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Μουλιάζουμε τα ρεβύθια για 12 ώρες σε λεκάνη με νερό, τα περνάμε με 2, 3 κουταλιές σόδα και τα ξεπλένουμε πολύ καλά.
  1. Τα βράζουμε σε χύτρα σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού τους ή σε κατσαρόλα προσθέτοντας νερό, λάδι, αλάτι, πιπέρι και ένα κρεμμύδι ολόκληρο.
  1. Προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται κατά την διάρκεια του βρασίματος.
  1. Όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε το κρεμμύδι και αλέθουμε μισή κούπα ρεβύθια και την πατάτα ώστε να χυλώσει η Ρεβυθάδα.

 

Καλή όρεξη!

 

Φωτό από: Μαρία Τζιβανάκη

 

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2025 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates