Το ψαρονέφρι είναι από τα αγαπημένα και μαλακά κρέατα. Σήμερα σας παρουσιάζουμε μια συνταγή για ψαρονέφρι μαριναρισμένο σε κρασί και χυμό πορτοκαλιού. Υπέροχη γεύση!
Υλικά (για 4 άτομα)
- 2 ψαρονέφρια μεγάλα
- 2 ποτήρια κρασί
- χυμό από 1 πορτοκάλι
- 2 – 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- λίγο μέλι (1 κουταλιά της σούπας)
- 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
- Αλάτι, πιπέρι
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση
1. Μαρινάρουμε το κρέας ολόκληρο στο λευκό κρασί και στον χυμό πορτοκαλιού να το σκεπάζει για 5-6 ώρες τουλάχιστον αφήνοντάς το στο ψυγείο.
2. Μια ώρα πριν, το βγάζουμε από το ψυγείο για να μην είναι παγωμένο.
3. Στεγνώνουμε καλά το κρέας και κόβουμε σε 3- 4 κομμάτια το κάθε ψαρονέφρι.
4. Κρατάμε την μαρινάδα.
5. Σε ένα ρηχό και πλατύ σκεύος ρίχνουμε το λάδι και το ζεσταίνουμε πολύ καλά.
6. Μόλις κάψει, τσιγαρίζουμε το κρέας βάζοντας τα κομμάτια ένα – ένα ώστε να μην πέσει η θερμοκρασία, για 10 περίπου λεπτά γυρνώντας τα από όλες τις πλευρές.
7. Όταν το κρέας πάρει καφετί χρώμα, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να τσιγαριστούν για 1- 2 λεπτά.
8. Μετά ρίχνουμε την μαρινάδα και μια κουταλιά του γλυκού αλάτι. Μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε την φωτιά και κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι για 20 λεπτά περίπου
9. Ανοίγουμε το καπάκι και δυναμώνουμε την φωτιά για να εξατμιστούν τα υγρά. Προσθέτουμε την μουστάρδα και το μέλι.
Καλή όρεξη!
Φωτό από: Μαρία Τζιβανάκη