Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Συνταγή για ψάρι Μυλοκόπι στη γάστρα

Σήμερα θα σας δώσουμε μια νόστιμη συνταγή για ψάρι. Το Μυλοκόπι είναι ελαφρύ νόστιμο ψάρι χωρίς πολλά κόκκαλα με άσπρη σάρκα.

ΥΛΙΚΑ (Για 2, 3 άτομα)

  • 2 ψάρια του ενός κιλού, καθαρισμένα από τον ψαρά
  • 4 ντομάτες
  • 4 καρότα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • Λίγο άνηθο
  • 1 κόκκινη και 1 πράσινη πιπεριά
  • Μπορείτε να προσθέσετε και κολοκυθάκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες αφού πρώτα τις ξεφλουδίσουμε, τα καρότα, το κρεμμύδι τον μαϊντανό, τις πιπεριές, τον άνηθο.
  2. Γεμίζουμε την κοιλιά του κάθε ψαριού, αφού πρώτα την αλατοπιπερώσουμε.
  3. Με το υπόλοιπο μίγμα περιχύνουμε τα ψάρια.
  4. Χαράζουμε το επάνω μέρος τους για να ψηθούν καλύτερα και τα αλείφουμε  με λίγο λάδι.
  5. Τα ψήνουμε σε γάστρα στον φούρνο για μια περίπου ώρα  ανάλογα τον φούρνο.  Διαφορετικά, σε ταψί.
  6. Δεν χρειάζεται να τα γυρίσουμε γιατί μπορεί να διαλυθούν. Λίγο πριν το τέλος του ψησίματος βγάζουμε το καπάκι της γάστρας για να ξεροψηθούν.
  7. Σερβίρουμε με βραστά λαχανικά (κολοκυθάκια, μπρόκολο ή χόρτα).

Καλή επιτυχία!

SYNTAGES--HOMELY---MYLOKOPI-1

Φωτό από: Μαρία Τζιβανάκη

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates