Σήμερα θα σας δώσουμε μια νόστιμη συνταγή για ψάρι. Το Μυλοκόπι είναι ελαφρύ νόστιμο ψάρι χωρίς πολλά κόκκαλα με άσπρη σάρκα.
ΥΛΙΚΑ (Για 2, 3 άτομα)
- 2 ψάρια του ενός κιλού, καθαρισμένα από τον ψαρά
- 4 ντομάτες
- 4 καρότα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- Λίγο άνηθο
- 1 κόκκινη και 1 πράσινη πιπεριά
- Μπορείτε να προσθέσετε και κολοκυθάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες αφού πρώτα τις ξεφλουδίσουμε, τα καρότα, το κρεμμύδι τον μαϊντανό, τις πιπεριές, τον άνηθο.
- Γεμίζουμε την κοιλιά του κάθε ψαριού, αφού πρώτα την αλατοπιπερώσουμε.
- Με το υπόλοιπο μίγμα περιχύνουμε τα ψάρια.
- Χαράζουμε το επάνω μέρος τους για να ψηθούν καλύτερα και τα αλείφουμε με λίγο λάδι.
- Τα ψήνουμε σε γάστρα στον φούρνο για μια περίπου ώρα ανάλογα τον φούρνο. Διαφορετικά, σε ταψί.
- Δεν χρειάζεται να τα γυρίσουμε γιατί μπορεί να διαλυθούν. Λίγο πριν το τέλος του ψησίματος βγάζουμε το καπάκι της γάστρας για να ξεροψηθούν.
- Σερβίρουμε με βραστά λαχανικά (κολοκυθάκια, μπρόκολο ή χόρτα).
Καλή επιτυχία!
Φωτό από: Μαρία Τζιβανάκη