Η πάστα είναι η πιο νόστιμη βάση για δημιουργικές, νόστιμες και χορταστικές συνταγές. Σήμερα, σας παρουσιάζουμε μια πεντανόστιμη συνταγή με σκόρδο και κολοκυθάκια.
Υλικά:
- 1 πακέτο πένες ολικής άλεσης
- 8- 10 μικρά κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
- 1 μικρό εβαπορέ γάλα ή κρέμα γάλακτος 300 γρ
- 1 κ γλ. κορν φλάουερ
- 2 σκελίδες σκόρδο
- λάδι
- αλάτι πιπέρι
- Κατίκι ή φλερ για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Βράζουμε και σουρώνουμε τα μακαρόνια.
- Στην ίδια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το σκόρδο κομμένο σε λεπτές φετούλες και ρίχνουμε τα κολοκυθάκια.
- Αλατοπιπερώνουμε.
- Λίγο πριν γίνουν τα κολοκυθάκια, δηλαδή να κρατάνε (στα 6 με 8 λεπτά), ρίχνουμε ένα μικρό κουτί εβαπορέ γάλα και τα αφήνουμε στην κατσαρόλα να σιγοβράσουν.
- Αραιώνουμε το κορν φλαουερ για να πήξει λίγο το γάλα και ρίχνουμε τα μακαρόνια και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε με τυρί φλερ ή κατίκι.
Φωτό από: Μαρία Τζιβανάκη