Υπέροχα, νηστήσιμα παξιμαδάκια λαδιού για τον καφέ, για μια «λιγούρα», ή για κέρασμα. Ό,τι πρέπει για το γραφείο ή για την οικογένεια.
ΥΛΙΚΑ
-
2 ποτήρια λάδι
-
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
-
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
-
1/2 κουταλάκι σόδα διαλυμένη μέσα στον χυμό πορτοκαλιού
-
ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού
-
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
-
1 κιλό αλεύρι μαλακό
-
1 1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα καβουρδισμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-
Ενώνουμε όλα τα υλικά και κάνουμε μία ζύμη μαλακή. Πλάθουμε τη ζύμη σε στενόμακρα μπαστούνια και τα τοποθετούμε στο ταψί παράλληλα.
-
Τα χαράζουμε καλά σε φετούλες. Ψήνουμε περίπου 20 λεπτά, στους 180ο.
-
Τα αφήνουμε να κρυώσουν, τα κόβουμε σε φετούλες κάθετα και τα βάζουμε στον ζεστό φούρνο να ξεραθούν.
Ό,τι πρέπει για τον καφέ το πρωί πριν πας στη δουλειά ή με τον απογευματινό σου καφέ. Και σαν κέρασμα «μετράει» Πώς οι Ιταλοί συνοδεύουν τον καφέ με μικρά μπισκοτάκια;
Φωτό από: Μαρία Τζιβανάκη