Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ-(2)

Συνταγή για Πατατοσαλάτα

Ένα από τα πιο νόστιμα πιάτα με διπλό ρόλο είναι η πατατοσαλάτα. Λειτουργεί σαν συνοδευτικό σε κρέας και σαν κύριο φαγητό. Κυκλοφορούν πολλές συνταγές πατατοσαλάτας, εδώ σας παρουσιάζουμε αυτήν της Μαρίας.

Υλικά (6-8 μερίδες)

• 1 κιλό πατάτες
• 2, 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
• 1 κόκκινη πιπεριά
• 1 πράσινη πιπεριά
• Μαϊντανός
• Ελαιόλαδο
• Μπαλσάμικο
• 2, 3 κουταλιές σούπας μουστάρδα
• Αλάτι,
• Πιπέρι,
• Κάπαρη

Εκτέλεση

• Πλένουμε καλά τις πατάτες χωρίς να τις καθαρίσουμε. Τις ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα που βράζει με μπόλικο αλατισμένο νερό.
• Όταν τρυπιούνται εύκολα με το πιρούνι, τις βγάζετε από την κατσαρόλα και τις αφήνετε να κρυώσουν.
• Τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε μικρότερα κομμάτια. Τις βάζετε σε ένα μπωλ και προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές, το μαϊντανό, όλα ψιλοκομμένα.
• Ανακατεύετε τα υλικά και πασπαλίζετε με αλατοπίπερο.
• Χτυπάτε το λάδι με το ξύδι, προσθέτετε την μουστάρδα και όταν το μείγμα γίνει ομοιόμορφο, περιχύνετε με αυτό τη σαλάτα και ανακατεύετε ελαφρά πριν να σερβίρετε
• Τελειώνετε προσθέτοντας την κάπαρη

Παραλλαγή: Μπορείτε να προσθέσετε σφιχτά αυγά κομμένα στα 4 ή 1 μήλο καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους.

Επίσης, αντί για την σάλτσα με λαδόξυδο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γιαούρτι ανακατεμένο με 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα.

Φωτό από: Μαρία Τζιβανάκη

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2025 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates