Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
KRITSINIA

Συνταγή για νηστίσιμα κριτσίνια

Μια πανεύκολη συνταγή από τη φίλη μας Μαρία – Μαρίνα Σεραφειμίδου, ειδική για «λιγούρες»

ΥΛΙΚΑ

  • 8-10 κουταλιές σούπας αλεύρι καλαμποκιού
  • Αλεύρι άσπρο (όσο πάρει για να γίνει μια ζύμη ελαστική και να μη κολλάει στα χέρια)
  • 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι γλυκού κοφτό αλάτι
  • 1 κουτάκι μπύρα
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • Σπόρια και καρποί, ό,τι θέλετε σε μέτρια ποσότητα (π.χ. ηλιόσπορους και τριμμένο λιναρόσπορο)
  • (1 κομματάκι φέτα ή άλλο κίτρινο τυρί ή και τίποτα) !!!

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βάζουμε όλα τα υγρά μέσα σε ένα μπωλ και μετά ρίχνουμε τα 2 αλεύρια και ανακατεύουμε με το χέρι μας μέχρι να έχουμε την ζύμη μας, ελαστική και μαλακή που δεν κολλάει στα χέρια μας. Μετά ρίχνουμε τους καρπούς που έχουμε επιλέξει και το τριμμένο τυρί αν έχουμε. Ζυμώνουμε ….!!!

2. Παίρνουμε μια μικρή ποσότητα από το ζυμαράκι μας, το πλάθουμε με τις παλάμες μας φτιάχνοντας μπαστουνάκια με τα χέρια μας. Τα απλώνουμε σε τετράγωνα ρηχά ταψιά (2)

3. Ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.

Συμβουλή

Μη πλάσετε παχουλά μπαστουνάκια για να ψηθούν και να γίνουν τραγανά πιο εύκολα.

Φωτό από: prettyalchemy.blogspot.com

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates