Τα Μπράουνις είναι το αγαπημένο μας κεκάκι, κομμένο σε τετράγωνα κομματάκια, ιδανικό για να συνοδεύσει τον καφέ μας το πρωινό του Σαββατοκύριακου που χουζουρεύουμε, αλλά και για ένα πάρτι ή για ένα οικογενειακό τραπέζι.
ΥΛΙΚΑ
- 1 ανάλατο βούτυρο (227γρ.) λιωμένο
- 4 αυγά
- 1 – 1½ κούπες ζάχαρη
- 1 κούπα κακάο σκόνη
- 1 ¼ κούπες κοινό αλεύρι
- Καρύδια (αν θέλουμε)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Λιώνουμε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων και προσθέτουμε τη ζάχαρη.
- Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε την σκόνη κακάο, το αλεύρι και τελευταία τα καρύδια.
- Ψήνουμε σε ελαφρώς προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για περίπου 30 – 40 λεπτά
- Όταν είναι ελαφρώς σφιχτό, όταν το αγγίζουμε, το βγάζουμε από το φούρνο.
- Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια, έτοιμα να σερβιριστούν. Μπορούμε να το συνοδέψουμε με κρέμα σαντιγί.
Καλή επιτυχία!
Φωτό από: Μαρία Τζιβανάκη