Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
ΣΥΝΤΑΓΕΣ-HOMELY-ΜΟΥΣΑΚΑΣ ΧΩΡΙΣ ΜΠΕΣΑΜΕΛ1

Συνταγή για Μουσακά χωρίς μπεσαμέλ

Όλοι οι Έλληνες λατρεύουμε το μουσακά. Όμως η μπεσαμέλ, αν και νόστιμη είναι λίγο βαριά και γεμάτη λιπαρά. Να μια συνταγή γεμάτη με όλη τη νοστιμιά από τις μελιτζάνες και τον κιμά του μουσακά χωρίς τη μπεσαμέλ! Μας την έδωσε η Μαριάννα.

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες
  • 1 φλυτζάνι λάδι για τις μελιτζάνες (σε φαρδύ μπωλ)
  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο (να μείνει εκτός ψυγείου πριν μαγειρευτεί, ώστε να είναι σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια περασμένα στο multi χωρίς νερό
  • 3-4 κουταλιές της σούπας βούτυρο γάλακτος ή λάδι. Με το βούτυρο έχει καλύτερη γεύση
  • ένα σφηνάκι κρασί ή τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο
  • 3 μεγάλες ντομάτες περασμένες στο multi
  • 2 μεγάλες ντομάτες σε φέτες
  • αλάτι, πιπέρι (ή και μπούκοβο για τους μερακλήδες), λίγο σουμάκ και λίγη πάπρικα γλυκιά

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε χοντρά στρογγυλά κομμάτια.

  2. Ρίχνουμε χοντρό αλάτι (ελληνικό ή ιμαλαΐων) και τις αφήνουμε 1/2 ώρα.

  3. Τις ξεπλένουμε, τις σκουπίζουμε και τις βουτάμε στο λάδι.

  4. Τινάζουμε και βάζουμε σε ταψί.

  5. Ψήνουμε στο φούρνο, στους 200ο για 30-45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

  6. Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο με τον κιμά και καβουρδίζουμε τον κιμά.

  7. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και γιαχνίζουμε καλά τον κιμά.

  8. Σβύνουμε με το κρασί.

  9. Όταν εξατμιστεί ρίχνουμε τη ντομάτα, αλάτι , πιπέρι, μπούκοβο, σουμάκ.

  10. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 – 30 λεπτά.

  11. Σε ένα στρογγυλό ταψί στρώνουμε τις μελιτζάνες, επάνω τον κιμά και καλύπτουμε με τις φέτες ντομάτας.

  12. Ψήνουμε στους 200ο για 45 λεπτά περίπου ή μέχρι να ψηθούν οι ντομάτες

  13. Για πιο πικάντικο, μπορείτε να καλύψετε τις ντομάτες με φέτες κασέρι. Αλλά θα γίνει πιο βαρύ το φαγητό

 

Καλή επιτυχία!

Φωτό από: Μαριάννα Τσεμπερλίδου

 

ΣΥΝΤΑΓΕΣ-HOMELY-ΜΟΥΣΑΚΑΣ ΧΩΡΙΣ ΜΠΕΣΑΜΕΛ2

 

 

 

 

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates