Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
HOMEPAGE-μελ+ κυμα

Συνταγή για Μελιτζάνες φούρνου με κιμά

Οι μελιτζάνες είναι αγαπημένο φαγητό του καλοκαιριού. Η ελληνική νοστιμιά αποτελεί τη βάση για λαδερό φαγητό ή φαγητό με κρέας. Σήμερα, σας παρουσιάζουμε μια συνταγή με κιμά που θα σας ενθουσιάσει. Είναι πλήρες γεύμα!

ΥΛΙΚΑ

  • 6 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε λεπτές φέτες κατά μήκος

  • 6 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες στα δυο κατά μήκος, για πιο γλυκιά γεύση ή πράσινες, αν προτιμάτε, κομμένες  στα 4

  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

  • Ελαιόλαδο

  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο, αν μας αρέσει

  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο ή κοτόπουλου

  • 500 γραμ. ψιλοκομμένα ντοματάκια

  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

  • αλατοπίπερο

  • λίγη ζάχαρη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε χοντρές φέτες. Τις αφήνουμε σε αλατισμένο νερό να ξεπικρίσουν, για περίπου 30΄.

2. Κατόπιν τις ξεπλένουμε και τις στραγγίζουμε.

3. Για να τις ετοιμάσουμε υπάρχουν 2 τρόποι: τις τηγανίζουμε και τις αφήνουμε να στραγγίσουν από τα πολλά λάδια, ή τις ψήνουμε στο γκριλ ελαφρά λαδωμένες μέχρι να μαλακώσουν, βάζοντας ανάμεσα τις πιπεριές και το σκόρδο σε λεπτές φετούλες και αλατοπιπερώνουμε.

MELITZANESKIMAS-FOTO1

4. Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε ελαφρά με λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και τον κιμά. Κατόπιν ρίχνουμε τα ντοματακια –  αφού  πρώτα τα έχουμε ξεφλουδίσει – τον πελτέ, τη ζάχαρη και λίγο νερό, περίπου 1 ποτήρι.

5. Αφήνουμε να σιγοβράσει η σάλτσα για 30 λεπτά.

MELITZANESKIMA-FOTO2

6. Στο ταψί  πάνω από τις  στρωμένες  μελιτζάνες πασπαλίζουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και περιχύνουμε  με την σάλτσα κιμά  μια-μια τις μελιτζάνες, ώστε να καλυφθούν όλες.

7. Τελειώνουμε τρίβοντας από πάνω λίγη φέτα ή άλλο τυρί της αρεσκείας μας.

8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 περίπου βαθμούς, για 35-40 λεπτά.

Καλή επιτυχία!

Φωτό από: Μαρία Τζιβανάκη

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2025 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates