Οι μελιτζάνες είναι αγαπημένο φαγητό του καλοκαιριού. Η ελληνική νοστιμιά αποτελεί τη βάση για λαδερό φαγητό ή φαγητό με κρέας. Σήμερα, σας παρουσιάζουμε μια συνταγή με κιμά που θα σας ενθουσιάσει. Είναι πλήρες γεύμα!
ΥΛΙΚΑ
-
6 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε λεπτές φέτες κατά μήκος
-
6 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες στα δυο κατά μήκος, για πιο γλυκιά γεύση ή πράσινες, αν προτιμάτε, κομμένες στα 4
-
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-
Ελαιόλαδο
-
Μαϊντανό ψιλοκομμένο, αν μας αρέσει
-
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο ή κοτόπουλου
-
500 γραμ. ψιλοκομμένα ντοματάκια
-
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
αλατοπίπερο
-
λίγη ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε χοντρές φέτες. Τις αφήνουμε σε αλατισμένο νερό να ξεπικρίσουν, για περίπου 30΄.
2. Κατόπιν τις ξεπλένουμε και τις στραγγίζουμε.
3. Για να τις ετοιμάσουμε υπάρχουν 2 τρόποι: τις τηγανίζουμε και τις αφήνουμε να στραγγίσουν από τα πολλά λάδια, ή τις ψήνουμε στο γκριλ ελαφρά λαδωμένες μέχρι να μαλακώσουν, βάζοντας ανάμεσα τις πιπεριές και το σκόρδο σε λεπτές φετούλες και αλατοπιπερώνουμε.
4. Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε ελαφρά με λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και τον κιμά. Κατόπιν ρίχνουμε τα ντοματακια – αφού πρώτα τα έχουμε ξεφλουδίσει – τον πελτέ, τη ζάχαρη και λίγο νερό, περίπου 1 ποτήρι.
5. Αφήνουμε να σιγοβράσει η σάλτσα για 30 λεπτά.
6. Στο ταψί πάνω από τις στρωμένες μελιτζάνες πασπαλίζουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και περιχύνουμε με την σάλτσα κιμά μια-μια τις μελιτζάνες, ώστε να καλυφθούν όλες.
7. Τελειώνουμε τρίβοντας από πάνω λίγη φέτα ή άλλο τυρί της αρεσκείας μας.
8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 περίπου βαθμούς, για 35-40 λεπτά.
Καλή επιτυχία!
Φωτό από: Μαρία Τζιβανάκη