Ένα καλοκαιρινό ελληνικό πιάτο για μια γιορταστική βραδιά: κριθαρότο με γαρίδες για να το ευχαριστηθεί όλη η οικογένεια!
Υλικά
• 1 κιλό γαρίδες καθαρισμένες
• 500 γραμ. κριθαράκι μέτριο
• 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• 6- 8 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες στο μούλτι
• 4 κουτ. γλυκού ντοματοπελτέ
• λίγη ζάχαρη
• ελαιόλαδο
• νερό
• λίγη κανέλλα
• αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε τις γαρίδες για 5-6 λεπτά να κρατάνε
- Τις στραγγίζουμε και κρατάμε λίγο από το νερό αν θέλουμε να ενισχύσουμε την γεύση στο γιουβέτσι μας.
- Ετοιμάζουμε την σάλτσα ντομάτας.
- Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκορδάκι, προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ αραιωμένο, την ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και το νερό από τις γαρίδες.
- Όταν πάρουν βράση, ρίχνουμε το κριθαράκι.
- Στα 8 με 10 λεπτά προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε τις γαρίδες.
Φωτό από: Μαρία Τζιβανάκη