Ένα πανεύκολο, νόστιμο και υγιεινό πιάτο! Κριθαράκι με μανιτάρια, τόσο νόστιμα, που είναι σαν να μαγείρεψες κρέας!
ΥΛΙΚΑ
- 1 πακέτο κριθαράκι ολικής άλεσης
- 1 πακέτο καφέ μανιτάρια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Λάδι, αλάτι, πιπέρι
- Τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας: πεκορίνο ή παρμεζάνα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε σε χοντρά φετάκια τα μανιτάρια και τα σκόρδα σε λεπτές φετούλες.
- Τα τοποθετούμε μαζί σε ένα αντικολλητικό σκεύος με ελάχιστο λαδάκι. Τα μανιτάρι βγάζουν νερό, οπότε τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για μόνο 5 λεπτά! Καλό είναι να “κρατάνε” λίγο τα μανιτάρια, να μην λιώσουν πριν τα κατεβάσουμε από το μάτι.
- Βράζουμε το κριθαράκι σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο.
- Το σουρώνουμε και το σερβίρουμε βάζοντας από πάνω σαν σάλτσα τα μανιτάρια.
- Το τριμμένο τυρί αναδεικνύει την γεύση του πιάτου.
Καλή επιτυχία!
Φωτό από: Μαρία Τζιβανάκη