Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ-ΜΑΡΩΣ

Συνταγή για Κουραμπιέδες για όλη τη χρονιά

Χριστούγεννα χωρίς κουραμπιέδες δεν γίνεται. Ωστόσο, σε πολλά μέρη της Ελλάδας, όπως η Πελοπόννησος, οι κουραμπιέδες δεν αποτελούν αποκλειστικά χριστουγεννιάτικο γλύκισμα, με τις νοικοκυρές να τους φτιάχνουν καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Όποτε κι αν θελήσεις να τους φτιάξεις, η παρακάτω συνταγή είναι απλή και το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει στα οικογενειακά κεράσματα.

Υλικά :

  • Φυτίνη 400 γρ.

  • 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι

  • 1 κουτ. γλυκού σόδα

  • ½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο

  • 80 γρ. ζάχαρη

  • 1 φλιτζάνι καφέ, κονιάκ

  • 1 φλιτζάνι τσαγιού αμύγδαλο τριμμένο καβουρντισμένο

  • 2 κρόκοι

  • 1 κιλό αλεύρι (περίπου) μαλακό

Εκτέλεση :

  1. Βάζουμε τη φυτίνη, το λάδι και τη ζάχαρη στο μίξερ και χτυπάμε καλά.

  2. Ρίχνουμε το κονιάκ, τη σόδα, το μοσχοκάρυδο και τους δύο κρόκους ενώ χτυπάμε.

  3. Προσθέτουμε το αλεύρι και τα αμύγδαλα και ζυμώνουμε.

  4. Πλάθουμε στρογγυλούς κουραμπιέδες

  5. Τους ψήνουμε στους 170 – 200 βαθμούς.

  6. Όταν ψηθούν πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Καλά Χριστούγεννα!

Φωτό από: Κατερίνα Τσεμπερλίδου

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates