Το κοτόπουλο είναι από τα αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων. Εδώ, παρουσιάζουμε μία νόστιμη συνταγή με λαχανικά που χαρίζουν άρωμα και γεύση στο – σχετικά ουδέτερο – κρέας του κοτόπουλου.
ΥΛΙΚΑ
- 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
- 2 σκαφάκια στρογγυλές μικρές πατάτες ή εναλλακτικά κανονικές πατάτες κομμένες στα 4
- 4 πιπεριέςΦλωρίνης
- 4 καρότα
- 2 ντομάτες
- 1 κρεμμύδι
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- 1 πακέτο άσπρα, μικρά μανιτάρια
- λάδι
- Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε και πλένουμε όλα τα λαχανικά. Κόβουμε σε ροδέλες τις πατάτες, μακρόστενα τα καρότα (σε sticks), στα δύο τις πιπεριές, στα 4 τις ντομάτες. Το κρεμμύδι και τα μανιτάρια τα αφήνουμε ολόκληρα.
- Απλώνουμε όλα τα λαχανικά στον πάτο της γάστρας.
- Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι στο κοτόπουλο.
- Το τοποθετούμε πάνω από τα λαχανικά.
- Το περιχύνουμε με λάδι.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Ψήνουμε για 50 λεπτά. Τα τελευταία λεπτά αφαιρούμε το καπάκι της γάστρας για να ξεροψηθεί το φαγητό.
- Προσοχή: στη γάστρα δεν προσθέτουμε καθόλου νερό.
Καλή επιτυχία!
Φωτό από: Μαρία Τζιβανάκη