Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Συνταγή για Κοτόπουλο στη γάστρα με Λαχανικά

Το κοτόπουλο είναι από τα αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων. Εδώ, παρουσιάζουμε μία νόστιμη συνταγή με λαχανικά που χαρίζουν άρωμα και γεύση στο – σχετικά ουδέτερο – κρέας του κοτόπουλου.

 

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
  • 2 σκαφάκια στρογγυλές μικρές πατάτες ή εναλλακτικά κανονικές πατάτες κομμένες στα 4
  • 4 πιπεριέςΦλωρίνης
  • 4 καρότα
  • 2 ντομάτες
  • 1 κρεμμύδι
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 πακέτο άσπρα, μικρά μανιτάρια
  • λάδι
  • Αλάτι, πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε όλα τα λαχανικά. Κόβουμε σε ροδέλες τις πατάτες, μακρόστενα τα καρότα (σε sticks), στα δύο τις πιπεριές, στα 4 τις ντομάτες. Το κρεμμύδι και τα μανιτάρια τα αφήνουμε ολόκληρα.
  2. Απλώνουμε όλα τα λαχανικά στον πάτο της γάστρας.
  3. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι στο κοτόπουλο.
  4. Το τοποθετούμε πάνω από τα λαχανικά.
  5. Το περιχύνουμε με λάδι.
  6. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  7. Ψήνουμε για 50 λεπτά. Τα τελευταία λεπτά αφαιρούμε το καπάκι της γάστρας για να ξεροψηθεί το φαγητό.
  8. Προσοχή: στη γάστρα δεν προσθέτουμε καθόλου νερό.

 

Καλή επιτυχία!

 

Φωτό από: Μαρία Τζιβανάκη

 

 

 

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates