Δεν είναι απαραίτητο να πας στο κινέζικο για να φας ένα εξωτικό πιάτο. Μπορείς και στο σπίτι σου να φτιάξεις κινέζικο κοτόπουλο με λαχανικά.
ΥΛΙΚΑ
- 3 κομμάτια φιλεταρισμένο στήθος κοτόπουλου ή εναλλακτικά χοιρινό φιλεταρισμένο ή και τα δυο μαζί
- 1 μεγάλο καρότο κομμένο σε στενόμακρα λεπτά κομμάτια
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα κομμένα στο μήκος
- Μισό λάχανο πολύ ψιλοκομμένο
- 6-8 μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φέτες
- 2-3 κολοκυθάκια κομμένα σε στενόμακρα στικς
- 3 πολύχρωμες πιπεριές, σε λωρίδες κάθετες
- σησαμέλαιο για το τηγάνισμα
- σάλτες από το εμπόριο επιλογής μας σόγια, γλυκόξινη, oyster
- 1 φλιτζάνι κάσιους
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε το κρέας σε λεπτές στενόμακρες λωρίδες και το σοτάρουμε σε σησαμέλαιο. Βγάζουμε από το λάδι και βάζουμε το κρέας σε πιατέλα.
- Αφού ετοιμάσουμε και κόψουμε τα λαχανικά, τα βάζουμε στο λάδι όπου έχουμε σοτάρει το κοτόπουλο, πρώτα τα καρότα και τις πιπεριές, τα μανιτάρια, το λάχανο και τελευταία τα κρεμμυδάκια, και αφού σοταριστούν κι αυτά, προσθέτουμε το κοτόπουλο ώστε να ενοποιηθούν τα υλικά και οι γεύσεις και πάλι.
- Στο τέλος προσθέτουμε όποια σάλτσα θέλουμε, γλυκόξινη σάλτσα ή σόγια.
- Σερβίρετε με ρύζι μπασμάτι αρωματισμένο.
Καλή επιτυχία!
Φωτό από: Μαρία Τζιβανάκη