Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
home page carot cake

Συνταγή για Κέικ Καρότου

Από τα πιο νόστιμα έθνικ γλυκά είναι το μοσχομυριστό κέικ καρότου. Είναι ιδανικό για να συνοδέψει τον καφέ ή το πράσινο τσάι μας, να κόψει την πείνα μας και να μοιραστεί σε πιατάκια «έτσι για καφέ και κουβέντα» με φίλες ή φίλους.

Υλικά

  • 4 φλιτζάνια καρότο τριμμένο στο μούλτι
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια
  • ½ φλιτζάνι σταφίδες (αν θέλετε)
  • 2, όχι πολύ γεμάτα φλιτζάνια ζάχαρη
  • 4 αβγά
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • 2 φλιτζάνια μαλακό αλεύρι
  • ½ κουταλάκι αλάτι
  • 2 κουταλάκια γλυκού μαγειρική σόδα
  • 2 βανίλιες
  • 3 κουταλάκια γλυκού κανέλα
  • 3 γαρίφαλα τριμμένα
  • 2 κουταλάκια baking powder

 

Υλικά για γλάσο τυριού (προαιρετικά)

  • 300 γρ τυρί Φιλαδέλφεια
  • 180 γρ βούτυρο
  • 250 γρ ζάχαρη άχνη
  • 2 βανίλιες

 

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 C.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, ελάχιστο αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα  τα κανελογαρίφαλλα.
  3. Σε ένα άλλο, μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να ασπρίσει.
  4. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το χτύπημα. Σταδιακά, προσθέτουμε το μείγμα αλευριού, συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να φτιάξουμε ένα ενιαίο, ομοιογενές μείγμα.
  5. Τέλος, ρίχνουμε τα τριμμένα καρότα και  την καρυδόψιχα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
  6. Βουτυρώνουμε ελαφρώς μια μέτρια φόρμα για κέικ, ή ένα τετράγωνο πυρέξ και αδειάζουμε το μείγμα.
  7. Ψήνουμε το κέικ για 50 – 60 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει καλά.
  8. Για να δούμε αν είναι έτοιμο, βυθίζουμε τη λάμα ενός μαχαιριού στο κέικ: πρέπει να βγει καθαρή, χωρίς υπολείμματα.
  9. Βγάζουμε τη φόρμα από το φούρνο, αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για 5 λεπτά μόνο και το ξεφορμάρουμε.
  10. Το αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε μια σχάρα –έτσι, δεν θα εγκλωβιστεί ατμός στο εσωτερικό του και θα παραμείνει αφράτο.


carot cake  photo 1

Εκτέλεση για το γλάσο (προαιρετικά)

  1. Χτυπάμε με το μίξερ τη ζάχαρη άχνη και το βούτυρο μέχρι να φτιάξουμε ένα αφράτο μείγμα.
  2. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και τη σκόνη βανίλια και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
  3. Απλώνουμε το γλάσο πάνω στο κέικ καρότου και το σερβίρουμε, κομμένο σε φέτες.
  4. Για χρωματιστό γαρνίρισμα μπορούμε να τρίψουμε ένα πορτοκάλι ή ένα λεμόνι βιολογικό

 

Καλή επιτυχία!

Φωτό από: Μαρία Τζιβανάκη

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates