Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
ΚΑΓΙΑΝΑΣ

Συνταγή για Καγιανά

Καλοκαίρι χωρίς αυγά με ντομάτα δεν είναι καλοκαίρι. Τυλιγμένος με τις αναμνήσεις των παιδικών μας χρόνων, ο καγιανάς συνδέεται με τις καλοκαιρινές μας διακοπές από το σχολείο.

Χαρείτε τη γεύση του με μια πεντανόστιμη συνταγή.

Υλικά (4 μερίδες)

  • 1/2 φλιτζάνι Ελαιόλαδο

  • 6 – 8 ώριμες ντομάτες τριμμένες

  • 200 γρ. παρμεζάνα προαιρετικά

  • 3 κουταλιές σούπας γάλα άπαχο

  • 8 αβγά

  • Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι.

  2. Τρίβουμε την παρμεζάνα στον τρίφτη

  3. Κόβουμε την ντομάτα στα δύο και την τρίβουμε στον τρίφτη χωρίς να την ξεφλουδίζουμε

  4. Ρίχνουμε την ντομάτα στο τηγάνι με το λάδι. Βράζει γύρω στη μισή ώρα μέχρι να απορροφήσει τα υγρά της.

  5. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι

  6. Ρίχνουμε τα αυγά και το γάλα σε βαθύ μπωλ και ανακατεύουμε ελαφρά.

  7. Τα ρίχνουμε  στο τηγάνι, γυρίζοντας το μείγμα για να πάει παντού. Τα αφήνουμε να πήξουν για 2-3 λεπτά.

  8. Ανακατεύουμε με  σπάτουλα  το μείγμα μέχρι να πήξουν τα αβγά αλλά να μην κολλήσουν.

  9. Το σερβίρουμε ζεστό συνοδεύουμε με φρέσκο ψωμάκι και φέτα

ΚΑΓΙΑΝΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ

Φωτό από: Μαρία Τζιβανάκη

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates