Καλοκαίρι χωρίς αυγά με ντομάτα δεν είναι καλοκαίρι. Τυλιγμένος με τις αναμνήσεις των παιδικών μας χρόνων, ο καγιανάς συνδέεται με τις καλοκαιρινές μας διακοπές από το σχολείο.
Χαρείτε τη γεύση του με μια πεντανόστιμη συνταγή.
Υλικά (4 μερίδες)
-
1/2 φλιτζάνι Ελαιόλαδο
-
6 – 8 ώριμες ντομάτες τριμμένες
-
200 γρ. παρμεζάνα προαιρετικά
-
3 κουταλιές σούπας γάλα άπαχο
-
8 αβγά
-
Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι.
- Τρίβουμε την παρμεζάνα στον τρίφτη
- Κόβουμε την ντομάτα στα δύο και την τρίβουμε στον τρίφτη χωρίς να την ξεφλουδίζουμε
- Ρίχνουμε την ντομάτα στο τηγάνι με το λάδι. Βράζει γύρω στη μισή ώρα μέχρι να απορροφήσει τα υγρά της.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι
- Ρίχνουμε τα αυγά και το γάλα σε βαθύ μπωλ και ανακατεύουμε ελαφρά.
- Τα ρίχνουμε στο τηγάνι, γυρίζοντας το μείγμα για να πάει παντού. Τα αφήνουμε να πήξουν για 2-3 λεπτά.
- Ανακατεύουμε με σπάτουλα το μείγμα μέχρι να πήξουν τα αβγά αλλά να μην κολλήσουν.
- Το σερβίρουμε ζεστό συνοδεύουμε με φρέσκο ψωμάκι και φέτα
Φωτό από: Μαρία Τζιβανάκη