Έχεις λιγουρευτεί λαχταριστές γαρίδες στον ψαρά σου και θέλεις να τις μαγειρέψεις γρήγορα χωρίς να περιμένεις ώρες; Να η συνταγή!
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό γαρίδες (γάμπαρη κατά προτίμηση ή όποιο είδος σας αρέσει)
- ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένετε καλά τις γαρίδες και τις αφήνετε σε ένα τρυπητό 5-10 λεπτά να στραγγίσουν.
- Τις ρίχνετε στο ταψί, χωρίς να τις αλατίσετε, μαζί με το λάδι και ανακατεύετε με τα χέρια, ώστε να λαδωθούν καλά.
- Τις ψήνετε στο φούρνο (αντιστάσεις), στους 250ο για 15 λεπτά περίπου (παρακολουθείτε, ώστε να μη στεγνώσουν και ανακατεύετε ενδιάμεσα μία φορά, ώστε να πάρουν χρώμα κι από τις δύο πλευρές ).
- Το ζουμάκι που θα μείνει στο ταψί, αν δεν χρησιμοποιηθεί σε μπουκίτσες ψωμιού, δίνει πολύ ωραία γεύση σε ρύζι βραστό.
Φωτό από: necessaryindulgences.com