Οι πατάτες μαγειρεύονται με πολλούς τρόπους. Με όλους είναι νόστιμες και χορταστικές. Εδώ σας έχουμε μια πρωτότυπη συνταγή που τις συνδυάζει με φινόκιο, γαλοπούλα και τυριά. Θα τις απολαύσετε!
ΥΛΙΚΑ
-
2 φινόκιο
-
10 – 12 πατάτες
-
500γρ. κρέμα γάλακτος
-
10 φέτες γαλοπούλα καπνιστή για εντονότερη γεύση
-
500γρ. τριμμένα κίτρινα τυριά
-
Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-
Βράζουμε τις πατάτες.
-
Μόλις κρυώσουν ξεφλουδίζουμε τις πατάτες τις κόβουμε σε ροδέλες.
-
Κόβουμε το φινόκιο σε κάθετες φέτες.
-
Σε μικρό τηγανάκι βάζουμε λίγο λάδι ή βούτυρο να κάψει και τσιγαρίζουμε ελαφρά το φινόκιο.
-
Αλείφουμε ένα πυρίμαχο σκεύος με λίγο λάδι ή βούτυρο και τοποθετούμε σε στρώσεις τις πατάτες, τα κίτρινα τυριά, τη γαλοπούλα, το φινόκιο.
-
Αλατοπιπερώνουμε κάθε στρώση.
-
Πασπαλίζουμε από πάνω με μπόλικο τριμμένο τυρί.
-
Περιχύνουμε τα υλικά με την κρέμα γάλακτος ώστε να πάει παντού.
-
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο επί 45 λεπτά.
Καλή όρεξη!
Φωτό από: Μαρία Τζιβανάκη