Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
LEMONOPITAHOMEPAGE

Συνταγή για εύκολη λεμονόπιτα

Εποχή για ελαφριά και δροσιστικά γλυκά ο Ιούνιος! Εδώ ακολουθεί μια συνταγή που μπορείτε να φτιάξετε εύκολα και να συνοδέψετε το καφεδάκι σας ή να την μοιραστείτε με φίλους!


ΥΛΙΚΑ

Για τη βάση:

  • 320 γρμ. μπισκότα τύπου Digestive κατά προτίμηση χωρίς ζάχαρη

  • 200 γρμ. βούτυρο

Για τη γέμιση:

  • 135 γρμ. ζελέ λεμονιού

  • 1 κουτί συμπυκνωμένο γάλα

  • 1 λεμόνι

 Για τη διακόσμηση: (προαιρετικά)

  • μερικές κουταλιές μαρμελάδα λεμόνι ή αμυγδαλάκια

  • ή θρυμματισμένη σοκολάτα υγείας


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    1. Διαλύουμε το ζελέ σε 150 ml. ζεστού νερού για 1 λεπτό. Αφήνουμε να κρυώσει.

    2. Θρυμματίζουμε  τα μπισκότα μας στο μούλτι

    3. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μπρίκι και το αφήνουμε να κρυώσει. Τοποθετούμε τα θρυμματισμένα μπισκότα σε ένα μπολ και περιχύνουμε με το βούτυρο ανακατεύοντας καλά.

    4. Τοποθετούμε τη βάση μας σε πιατέλα και πιέζουμε ώστε να γίνει ομοιόμορφη.

    5. Καθαρίζουμε το λεμόνι. Τρίβουμε ξύσμα με τη βοήθεια ενός τρίφτη, κόβουμε το λεμόνι στη μέση και το στύβουμε με λεμονοστύφτη.

    6. Αναμειγνύουμε το ζελέ, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού και το συμπυκνωμένο γάλα σε ένα μεγάλο βαθύ μπολ με τη βοήθεια ενός μίξερ χειρός μέχρι να σφίξει και να “σταθεί”.

    7. Περιχύνουμε το μείγμα ομοιόμορφα πάνω στη βάση και το βάζουμε στο ψυγείο.

    8. Όταν κρυώσει και σφίξει το γλυκό  μπορούμε να το διακοσμήσουμε με μαρμελάδα λεμονιού ή με θρυμματισμένη σοκολάτα υγείας.

LEMONOPITAESOTERIKI

Καλή επιτυχία!

Φωτό από: Μαρία Τζιβανάκη

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2025 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates