Εποχή για ελαφριά και δροσιστικά γλυκά ο Ιούνιος! Εδώ ακολουθεί μια συνταγή που μπορείτε να φτιάξετε εύκολα και να συνοδέψετε το καφεδάκι σας ή να την μοιραστείτε με φίλους!
ΥΛΙΚΑ
Για τη βάση:
-
320 γρμ. μπισκότα τύπου Digestive κατά προτίμηση χωρίς ζάχαρη
-
200 γρμ. βούτυρο
Για τη γέμιση:
-
135 γρμ. ζελέ λεμονιού
-
1 κουτί συμπυκνωμένο γάλα
-
1 λεμόνι
Για τη διακόσμηση: (προαιρετικά)
-
μερικές κουταλιές μαρμελάδα λεμόνι ή αμυγδαλάκια
-
ή θρυμματισμένη σοκολάτα υγείας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Διαλύουμε το ζελέ σε 150 ml. ζεστού νερού για 1 λεπτό. Αφήνουμε να κρυώσει.
- Θρυμματίζουμε τα μπισκότα μας στο μούλτι
- Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μπρίκι και το αφήνουμε να κρυώσει. Τοποθετούμε τα θρυμματισμένα μπισκότα σε ένα μπολ και περιχύνουμε με το βούτυρο ανακατεύοντας καλά.
- Τοποθετούμε τη βάση μας σε πιατέλα και πιέζουμε ώστε να γίνει ομοιόμορφη.
- Καθαρίζουμε το λεμόνι. Τρίβουμε ξύσμα με τη βοήθεια ενός τρίφτη, κόβουμε το λεμόνι στη μέση και το στύβουμε με λεμονοστύφτη.
- Αναμειγνύουμε το ζελέ, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού και το συμπυκνωμένο γάλα σε ένα μεγάλο βαθύ μπολ με τη βοήθεια ενός μίξερ χειρός μέχρι να σφίξει και να “σταθεί”.
- Περιχύνουμε το μείγμα ομοιόμορφα πάνω στη βάση και το βάζουμε στο ψυγείο.
- Όταν κρυώσει και σφίξει το γλυκό μπορούμε να το διακοσμήσουμε με μαρμελάδα λεμονιού ή με θρυμματισμένη σοκολάτα υγείας.
Καλή επιτυχία!
Φωτό από: Μαρία Τζιβανάκη