Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Συνταγή για Μπισκότα βρώμης

Αν θέλεις κάτι νόστιμο για το καφεδάκι σου το απόγευμα ή αν έχεις καλέσει φίλους για καφέ, δοκίμασε τα μπισκοτάκια βρώμης.

ΥΛΙΚΑ

  • 2,5 κούπες γεμάτες ως επάνω αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 μισογεμάτες κούπες βρώμη
  • 1 ½ κούπα ζάχαρη καστανή κατά προτίμηση
  • 1 κούπα μισογεμάτη  λάδι (ελαιόλαδο, σπορέλαιο, ή μισό-μισό)
  • 1 κούπα  χυμό από πορτοκάλι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα από το πορτοκάλι
  • 1 κουταλάκια του γλυκού κανέλα 1 κουτ. γαρύφαλλο σκόνη 1 κουταλάκι Αλάτι
  • 2 βανίλιες
  • 1 κούπα χοντροκομμένα καρύδια αν θέλετε

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ με το χέρι. Δεν παραζυμώνουμε γιατί τους βγαίνει το λάδι.
  2. Με ένα κουταλάκι βγάζουμε μικρές κουταλιές από το μείγμα σε λαμαρινάκι στρωμένο με λαδόκολλα (αραιά γιατί απλώνουν).
  3. Όταν βγαίνουν είναι μαλακά, αλλά κρυώνοντας σκληραίνουν παραμένοντας λίγο μαλακά στο εσωτερικό τους.
  4. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο , στη μεσαία σχάρα, για 20 λεπτά περίπου. Αν ψηθούν λόγο παραπάνω γίνονται πιο τραγανά.
  5. Τα αφήνουμε να μείνουν στο ταψάκι για  λίγο-οπότε σκληραίνουν λίγο-  και μετά τα βγάζουμε.

Καλή επιτυχία!

Φωτό από: Μαρία Τζιβανάκη

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2025 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates