Αν θέλεις κάτι νόστιμο για το καφεδάκι σου το απόγευμα ή αν έχεις καλέσει φίλους για καφέ, δοκίμασε τα μπισκοτάκια βρώμης.
ΥΛΙΚΑ
- 2,5 κούπες γεμάτες ως επάνω αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 μισογεμάτες κούπες βρώμη
- 1 ½ κούπα ζάχαρη καστανή κατά προτίμηση
- 1 κούπα μισογεμάτη λάδι (ελαιόλαδο, σπορέλαιο, ή μισό-μισό)
- 1 κούπα χυμό από πορτοκάλι
- 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα από το πορτοκάλι
- 1 κουταλάκια του γλυκού κανέλα 1 κουτ. γαρύφαλλο σκόνη 1 κουταλάκι Αλάτι
- 2 βανίλιες
- 1 κούπα χοντροκομμένα καρύδια αν θέλετε
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ με το χέρι. Δεν παραζυμώνουμε γιατί τους βγαίνει το λάδι.
- Με ένα κουταλάκι βγάζουμε μικρές κουταλιές από το μείγμα σε λαμαρινάκι στρωμένο με λαδόκολλα (αραιά γιατί απλώνουν).
- Όταν βγαίνουν είναι μαλακά, αλλά κρυώνοντας σκληραίνουν παραμένοντας λίγο μαλακά στο εσωτερικό τους.
- Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο , στη μεσαία σχάρα, για 20 λεπτά περίπου. Αν ψηθούν λόγο παραπάνω γίνονται πιο τραγανά.
- Τα αφήνουμε να μείνουν στο ταψάκι για λίγο-οπότε σκληραίνουν λίγο- και μετά τα βγάζουμε.
Καλή επιτυχία!
Φωτό από: Μαρία Τζιβανάκη