Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει αγαπήσει – έσω για ένα διάστημα – τα μπιφτεκάκια με τηγανητές πατάτες. Είτε σε burgers είτε ψημένα στη βεράντα στο BBQ είτε στο φούρνο της κουζίνας της οικογένειας, όλοι τα έχουμε απολαύσει, μοιραστεί, λατρέψει, έστω κι αν έχουμε καεί τρώγοντας την καυτή πρώτη μπουκιά.
Σήμερα, σας παρουσιάζουμε ζουμερά και πρωτότυπα μπιφτεκάκια που αξίζει να δοκιμάσετε.
ΥΛΙΚΑ
• 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος, περασμένος μία φορά από τη μηχανή του κιμά
• 1 μέτριο τριμμένο κρεμμύδι
• 1 ποτήρι γάλα φρέσκο
• 1 ματσάκι ψιλοκομμένος μαϊντανός
• 1 ποτήρι τριμμένο κριθαρένιο παξιμάδι ή φρυγανιά
• 1 ποτήρι του κρασιού κρασί κόκκινο
• λίγη ρίγανη, τριμμένη
• αλάτι, λίγο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
• 1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
• 1 πιπεριά κόκκινη ή πράσινη ό,τι έχουμε
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε.
2. Πλάθουμε σε μέτρια μπιφτέκια βρέχοντας τα χέρια μας σε νερό.
3. Τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο, για 45 λεπτά ή ψήνουμε στο γκριλ.
4. Τα σερβίρουμε με ψητά λαχανικά και πατατοσαλάτα
Συμβουλή: τα αφήνουμε στο σκεύος που τα ζυμώσαμε μια ώρα περίπου για να ομογενοποιηθούν τα υλικά στο ψυγείο πριν τα πλάσουμε
Φωτό από: Μαρία Τζιβανάκη