Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Συνταγή για Ανοιξιάτικες Πατάτες Φούρνου με φρέσκο Σκορδάκι

Μια απλή, εύκολη, νόστιμη συνταγή με πατάτες και φρέσκο σκορδάκι για τους λάτρεις της πατάτας!

ΥΛΙΚΑ 

  • 1/2 κιλό πατάτες
  • 2-3 φρέσκα σκορδάκια
  • 2 λεμόνια
  • αλάτι, πιπέρι ή μπούκοβο
  • ελαιόλαδο

 

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε στρογγυλές φέτες.
  2. Στύβουμε τα λεμόνια και τις περιχύνουμε.
  3. Αλατίζουμε και προσθέτουμε τα φρέσκα σκορδάκια ψιλοκομμένα
  4. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και πασπαλίζουμε με μπούκοβο (Αν δεν αγαπάτε τα καυτερά, ρίχνετε λίγο μαύρο πιπέρι)
  5. Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για καμιά ώρα περίπου, ανάλογα με το πόσο ξεροψημένες μας αρέσουν οι πατάτες.
  6. Το φαγητό αυτό μπορεί να είναι κυρίως πιάτο (είναι και νηστήσιμο)ή συνοδευτικό, να συνοδεύει λουκάνικα ψητά, μπιφτέκια ή και μπριζόλες.
  7. Αντικαθιστά τις τηγανητές πατάτες ή τον πουρέ

Καλή επιτυχία!

Φωτό από: Μαριάννα Τσεμπερλίδου

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2025 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates