Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
ΣΥΝΤΑΓΕΣ - HOMELY - ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ

Συνταγή για Αγκινάρες με Πατάτες και Καρότα

Σήμερα, σας παρουσιάζουμε μια πολύχρωμη συνταγή. Ευτυχώς που οι αγκινάρες υπάρχουν στο ψυγείο μας όλο το χρόνο. Επομένως, μπορούμε κάλλιστα να τρώμε τα πολύχρωμα λαχανικά μας με τη νόστιμη σάλτσα τους.

 

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

  • 10 αγκινάρες
  • 1 κιλό πατάτες αν θέλουμε ή 500γρ. αρακά για πιο πλούσια γεύση
  • 1 κιλό καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι περίπου
  • Φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • Άνηθο ψιλοκομμένο
  • Φύλλα μαρουλιού
  • Λεμόνια
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Κύβο, αν θέλουμε

 

ΣΥΝΤΑΓΕΣ - HOMELY - ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ1

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Τσιγαρίζουμε λίγο στην κατσαρόλα στο λάδι τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
    και τον άνηθο.

  2. Προσθέτουμε τις αγκινάρες, τις πατάτες καθαρισμένες και κομμένες,
    τα καρότα και ανάλογο νερό.

  3. Ρίχνουμε αλάτι-πιπέρι,το χυμό από 2 λεμόνια και τα αφήνουμε να σιγοψηθούν με κλειστό καπάκι, μέχρι να μείνουν μόνο με το λάδι τους.

 

Καλή μας όρεξη!

 

Φωτό από: Μαρία Τζιβανάκη

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2025 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates