Το αγαπημένο μου μεσημεριανό στη δουλειά…τόσο εύκολο και τόσο απολαυστικό. Το φτιάχνετε μόνοι σας το πρωί στο σπίτι.
Συνταγή από τη φίλη μας Μαρία – Μαρίνα Σεραφειμίδου.
Υλικά
- 3 φέτες ψωμί του τοστ, ή ζυμωτό (σε αυτό το σχήμα του τοστ)
- 2 φέτες ζαμπόν, ή μπέικον ψημένο 2 λεπτά στην τοστιέρα.
- 2 φέτες τυρί για τοστ
- 1 ντομάτα σε φέτες ή μαρούλι άισμπεργκ ή αγγούρι σε λεπτές φέτες.
- Μαγιονέζα σπιτική ή αγοράς, ή τοματοπολτέ.
Εκτέλεση
- Παίρνουμε τις φέτες του τοστ και τις περνάμε για 2 λεπτάκια από την τοστιέρα να φρυγανιστούν. Αν θέλετε πιο μαλακό το κλαμπ μη τις φρυγανίσετε.
- Τις απλώνουμε και περνάμε κάθε μια φέτα με λίγη μαγιονέζα ή τοματοπολτέ.
- Στη πρώτη στρώνουμε από πάνω το λαχανικό που έχουμε επιλέξει π.χ το αγγουράκι. Μετά προσθέτουμε τη μια φέτα τυρί και κλείνουμε με την άλλη φέτα ψωμιού.
- Από πάνω τώρα βάζουμε το υπόλοιπο τυρί, το ζαμπόν ή το μπέικον (διπλό ή μονό) και κλείνουμε με την τελευταία φέτα ψωμιού.
- Το κόβουμε διαγώνια με κοφτερό μαχαίρι για να σχηματίσουμε τριγωνάκια, στα οποία βάζουμε από μια οδοντογλυφίδα.
Καλή όρεξη!!!