Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
spanakopita

Συνταγή για Αφράτη Σπανακόπιτα – Sunday Cooks

Η φίλη μας η Έφη μας έδωσε αυτή την πρωτότυπη συνταγή για αφράτη σπανακόπιτα με 3 διαφορετικά είδη τυριών

 

Υλικά (μεγάλο πυρέξ, 8-10 άτομα)

  • 1 κιλό σπανάκι κατεψυγμένο
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιά σούπας σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 φλυτζάνι γάλα
  • 400 γρ. φέτα
  • 300 γρ ανθότυρο
  • 100 γρ τριμμένη γλυκιά γραβιέρα
  • 2 κουταλιές σούπας Βιτάμ
  • 1 πακέτο πολύ λεπτή ζύμη για  αλμυρές τάρτες και πίτες
  • 3 αυγά
  • 1 κουταλιά σούπας τριμμένη φρυγανιά
  • 1 κουταλιά σούπας τριμμένη παρμεζάνα
  • λίγο λάδι για το άλειμμα των φύλλων
  • πιπέρι

 

Εκτέλεση

1. Σε ένα βαθύ τηγάνι λιώνουμε τη μια κουταλιά Βιτάμ και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το πράσο. Ανακατεύουμε  για 1-2 λεπτά και προσθέτουμε το σπανάκι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοψήνουμε μέχρι να ξεπαγώσει το σπανάκι για 10 περίπου  λεπτά.

2. Αδειάζουμε σε σουρωτήρι ώστε να μην έχει το μίγμα υγρά.

3. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη φέτα  και το ανθότυρο που θρυμματίζουμε με τα χέρια,  τη γραβιέρα και το γάλα.

4. Προσθέτουμε το σπανάκι, το σιμιγδάλι και τα 2 αυγά. Επίσης πιπέρι.

5. Σε μεγάλο πυρέξ βουτυρώνουμε και βάζουμε ένα ένα τα φύλλα και τα λαδώνουμε ελαφρά. Αφού βάλουμε τα μισά φύλλα του πακέτου (περίπου 8) ρίχνουμε το μίγμα σπανάκι, σιμιγδάλι, τυριά. Μετά στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα επίσης λαδώνοντας ελαφρά ένα ένα.

6. Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια, χτυπάμε ένα αυγό και το ρίχνουμε από πάνω. Πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά και παρμεζάνα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά έως 1 ώρα.

 

Καλή σας όρεξη! Ό,τι πρέπει για να το απολαύσει όλη η οικογένεια.

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2025 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates