Υλικά (για 2 άτομα)
• 2 κομμάτια ψαρονέφρι κομμένα σε μπουκιές
• 1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο
• 1 ντομάτα μεγάλη ψιλοκομμένη
• Τυρί φέτα (όσο θέλετε)
• 1 ποτήρι του κρασιού λευκό γλυκό κρασί
• Αλάτι, πιπέρι
• Μαϊντανός (προαιρετικά)
Εκτέλεση
1. Σωτάρουμε σε μεγάλο τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, το κρέας μόνο του μέχρι να πάρει χρώμα.
2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι να σωταριστεί και αυτό.
3. Ρίχνουμε την ντομάτα και ανακατεύουμε.
4. Μόλις μαλακώσει το κρέας και βγάλει η ντομάτα τα υγρά της, σβήνουμε με το κρασί. Ανακατεύουμε, περιμένοντας να φύγει το αλκοόλ.
5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε να ενοποιηθούν τα υλικά, να λιώσει λίγο το τυρί και να γίνει μια πλούσια κρέμα.
6. Αφήνουμε σκεπασμένο για 10 περίπου λεπτά, ελέγχοντας τα υγρά του. Το ψαρονέφρι δεν χρειάζεται πολύ χρόνο.
7. Αν θέλουμε προσθέτουμε στο τέλος, ψιλοκομμένο το μαϊντανό και σερβίρουμε ιδανικά με λίγο πιλάφι ή πουρέ πατάτας.
Tip 1: Εναλλακτικά, μπορείτε να το φτιάξετε με κοτόπουλο.
Tip 2: Μπορείτε αντί για φέτα, να χρησιμοποιήσετε κατσικίσιο τυρί
Tip 3: Μπορούμε να προσθέσουμε και μανιτάρια
Φωτό από: Ιωάννα Ελ Σοκάρυ