Δεν υπάρχει πιο νόστιμο φαγητό από τους λαχανοντολμάδες. Ιδανικό για τα κυριακάτικα τραπέζια, αφού κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στους ζουμερούς λαχανοντολμάδες με την τέλεια σάλτσα τους. Αν και μόνο στο άκουσμά τους, νομίζεις ότι οι μαγειρικές σου ικανότητες δεν φτάνουν ως εκεί, καλύτερα να το ξανασκεφτείς. Η μαγειρική θέλει μεράκι, υπομονή κι επιμονή. Α, και καλές συνταγές, σαν κι αυτή που σου έχουμε παρακάτω…
Υλικά
- 1 λάχανο, το ζεματάω και χωρίζω τα φύλλα του
Γέμιση:
- ½ κιλό κιμάς
- ½ κουτ. γλυκού κύμινο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- Μαϊντανός,
- Δυόσμος,
- Άνηθος
- 100 γρ. ρύζι Καρολίνα
- Αλάτι, πιπέρι,
- Λάδι
- Χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
- Σοτάρουμε το κύμινο και το κρεμμύδι
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και τα πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια.
- Τα τυλίγουμε στα ζεματισμένα φύλλα.
- Σε μία κατσαρόλα στρώνουμε δύο καρότα σε κύβους και σέλινο σε κομμάτια και μερικά φύλλα από το λάχανο.
- Στρώνουμε σε σειρές τους ντολμάδες, ρίχνουμε λάδι και σκεπάζουμε με νερό.
- Όταν βράσουν φτιάχνουμε αυγολέμονο.
Για το αυγολέμονο
- 2-3 κρόκους αβγών
- 1 ποτηράκι χυμό λεμονιού
- 1 κουταλιά σούπας corn flour
Χτυπάμε με το σύρμα τους κρόκους, ενώ προσθέτουμε λίγο νερό κρύο και μία κουταλιά της σούπας corn flour.
Ρίχνουμε αργά και προσεκτικά ζωμό από το φαγητό χωρίς να σταματήσουμε να ανακατεύουμε και τον χυμό λεμονιού. Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας ελαφρά.
Απολαύστε τους ζεστούς!