Η ομελέτα με την προσωπική σου σφραγίδα: Ομελέτες και ιδέες για «γεμίσεις»

Η ομελέτα με την προσωπική σου σφραγίδα: Ομελέτες και ιδέες για «γεμίσεις»

Η πιο εύκολη και γευστική ιδέα για νόστιμο και γρήγορο φαγητό όποια ώρα της ημέρας, είναι μια ευρηματική ομελέτα. Η προσωπική σου ομελέτα έχει τη δική σου σφραγίδα: τα υλικά που έχεις στο σπίτι ή κάνεις κέφι και διάθεση!

Και όπως πάντα: αν δεν τρως κρόκο, μπορείς να κάνεις ομελέτα μόνο με ασπράδια.

Υλικά

– Περίπου 3 κουταλιές της σούπας «γεμίσεις» (δείτε παρακάτω)
– 2 μεγάλα αυγά
– 2 κουταλάκια του γλυκού βούτυρο ή ελαιόλαδο
– Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε το βούτυρο ή το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Εν τω μεταξύ, χτυπάμε τα αυτά σε ένα μπολ, προσθέτοντας αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Το βούτυρο πρέπει να είναι πολύ ζεστό και να βγάζει φουσκάλες για να καταλάβουμε ότι είμαστε έτοιμοι. Αδειάζουμε τα αυγά και τα αφήνουμε να σταθούν για 10 μόνο δευτερόλεπτα. Ανακατεύουμε λίγο τα αυγά. Τα ξαναφήνουμε να σταθούν για λίγα δευτερόλεπτα. Τρυπάμε με το πιρούνι και κουνάμε λίγο το τηγάνι για να κυλήσει το άψητο αυγό και να καλύψει τα κενά ώστε να ψηθεί.

Μετά από αυτό, σκορπίζουμε τη γέμιση στο κέντρο των αυγών. Ξεκινάμε να κυλάμε την ομελέτα σε ένα ζεστό πιάτο, φροντίζοντας να κάτσει ωραία η γέμιση και βοηθώντας με το τηγάνι τη διπλώνουμε στα δύο να σκεπαστεί η γέμιση. Έτσι έχουμε μια τέλεια ομελέτα! Αλλά και να μην είναι τέλεια, κανείς δε θα το μάθει. Αφήστε που είναι τόσο νόστιμη που δεν έχει σημασία.

ΟΜΕΛΕΤΑ esoteriki

Ιδέες για γεμίσεις

– Φροντίζουμε να έχουμε ό,τι χρειαζόμαστε μαγειρεμένο και έτοιμο πριν ξεκινήσουμε την ομελέτα μας.
– Σπαράγγια κομμένα σε τέταρτα και ζεσταμένα σε βούτυρο
– Μαγειρεμένο σπανάκι ή άλλα πράσινα λαχανικά ζεσταμένα σε λίγο λάδι
– Μελιτζάνες, ειδικά περίσσευμα από τουρλού
– Ψητές πιπεριές ή ωμές
– Μανιτάρια ψημένα ή σωταρισμένα ή ωμά
– Μία ή δύο βρασμένες ή ψητές μικρές πατάτες
– Τυριά: μία κουταλιά φρέσκο τυρί είναι πάντα ένα πολύ ωραίο συμπλήρωμα σε οποιοδήποτε από τα παραπάνω λαχανικά. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και το τυρί σκέτο στην ομελέτα μας
– Μπορούμε να δοκιμάσουμε συμπληρώματα από κρέας ή ψάρι: Λίγο ζαμπόν ή προσιούτο, μαγειρεμένα λουκάνικα, κομματάκια κοτόπουλο ή γαλοπούλα. Εναλλακτικά, εάν μας έχει μείνει σολωμός, γαρίδες, πέστροφα, αν τα ανακατέψουμε με λίγα μυρωδικά, ταιριάζουν τέλεια με τα αυγά.
– Κρεμμυδάκια ή κρεμμύδια σωταρισμένα

*εάν οι γεμίσεις που σκοπεύουμε να χρησιμοποιήσουμε είναι μαγειρεμένες, είτε τις ζεσταίνουμε ένα τηγάνι με λίγο βούτυρο ή λάδι, ή χρησιμοποιούμε το φούρνο μικροκυμάτων. Εάν έχουμε να κάνουμε με ωμά υλικά που θέλουν μαγείρεμα, χρησιμοποιούμε ένα δεύτερο τηγάνι.

Καλή όρεξη! Την επόμενη φορά δοκίμασε έναν άλλο συνδυασμό!

Φωτό: Ιωάννα Ελ Σοκάρυ

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2025 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates

follow on instagram popup image