Μετά από μια δύσκολη εβδομάδα, θέλεις να επιβραβεύσεις τον εαυτό σου με ένα εκλεκτό πρωινό, χωρίς πολλά λιπαρά, που να μη σε βαραίνει, αλλά και να είναι νόστιμο και απολαυστικό για την αρχή Σαββατοκύριακου.
Προχώρα με εκλεκτό παστράμι γαλοπούλας και ασπράδια αυγών πάνω σε ψωμί του τοστ ολικής άλεσης.
Υλικά
2 φέτες του τοστ ολικής άλεσης
2 φέτες παστράμι γαλοπούλας (σίγουρα θα το βρεις στα περισσότερα Α-Β)
2 ασπράδια αυγών
Λίγο αλάτι
Λίγο πιπέρι
Εκτέλεση
1 Τοποθετούμε σε ένα πιάτο δύο φέτες τοστ ολικής άλεσης. Πάνω στο ψωμί απλώνουμε από μια φέτα παστράμι.
2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι στάζουμε λίγες σταγόνες λάδι. Ρίχνουμε το ασπράδι από ένα αυγό και το τηγανίζουμε σαν αυγό μάτι. Μόλις είναι έτοιμο, το βάζουμε πάνω από το παστράμε στο τοστ, αλατίζουμε και πιπερώνουμε. Συνεχίζουμε με το επόμενο ασπράδι.
Σημείωση: Μπορούμε να τηγανίσουμε και τα δύο ασπράδια μαζί, αλλά στη συνέχεια θα πρέπει να τα μοιράσουμε στις δύο φέτες του τοστ.
Για να ξεχωρίσουμε το ασπράδι από τον κρόκο, σπάμε το αυγό προσπαθώντας να κρατήσουμε τον κρόκο στο μισό τσόφλι, ενώ το υγρό ασπράδι πέφτει στο τηγάνι, στην κυριολεξία μέσα από τα χέρια μας. Αν δεν μας πειράζει να φάμε ολόκληρο το αυγό (στο ασπράδι βρίσκεται η πρωτεΐνη), τηγανίζουμε όλο το αυγό σε σταγόνες λάδι.
Καλό ξεκίνημα, βγες στο δρόμο χορτάτος με κάτι εκλεκτό.
Φωτό από: Κατερίνα Τσεμπερλίδου