Αν θέλεις να απολαύσεις τα δικά σου σοκολατάκια με ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σου, δοκίμασε τη δική μας συνταγή. Είναι και ένα υπέροχο, οικονομικό δώρο για όταν πας καλεσμένος /η σε φίλους!
Υλικά
-
1 κιλό κουβερτούρα
-
400 γραμμάρια αμύγδαλα
-
200 γραμμάρια φιστίκια Αιγίνης άψητα
-
200 γραμμάρια φουντούκια
-
1 κούπα λάδι
Εκτέλεση
-
Καβουρντίζουμε τους ξηρούς καρπούς. Τα φουντούκια, πριν τα καβουρντίσουμε, τρίβουμε τη φλούδα τους για να φύγει ή τα αγοράζουμε έτοιμα, ξεφλουδισμένα).
-
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
-
Προσθέτουμε τους καβουρντισμένους ξηρούς καρπούς και μια κούπα λάδι.
-
Απλώνουμε τη λιωμένη σοκολάτα με τους ξηρούς καρπούς σε ταψί πάνω σε αλουμινόχαρτο.
-
Χωρίζουμε σε τετράγωνα πριν στερεοποιηθεί η σοκολάτα και μόλις κρυώσει τα κόβουμε.
Έτοιμα τα χειροποίητα σοκολατάκια. Κεράστε με καφέ!