Η αδυναμία κάθε λάτρη σοκολάτας. Σοκολατένιο κέικ. Κλασικό, μοναδικό, λατρεμένο. Το τρως κάθε πρωί με τον καφέ σου (μη το φας σε μια μέρα, δεν κάνει) και με εκφράσεις «μμμμμ» απόλαυσης!
Υλικά
• 3 φλ.τσαγιού αλεύρι φαρίν απ
• 6 σούπας κακάο άγλυκο
• 1 γλυκού σόδα
• 2 φλ.τσαγιού ζάχαρη
• 10 σούπας καλαμποκέλαιο ή ελαιόλαδο
• 2 σούπας ξύδι
• 2 βανίλιες
• Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
• 2 φλ.τσαγιού νερό
Εκτέλεση
1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο. Στην συνέχεια ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μέσα στο μπολ και στο τέλος το νερό. Ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά.
2. Λαδώνουμε μια φόρμα, ρίχνουμε το μείγμα, και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα για 35-40 λεπτά.
****
Καλή όρεξη! Δώστε κανένα κομμάτι στο συνάδελφο στο γραφείο που θα βλέπει να το τρώτε και θα του τρέχουν τα σάλια!
Φωτό από: Μαρία Τζιβανάκη