Αυτή είναι μια παραλλαγή της συνταγής που αναγράφεται στη συσκευασία της Κρέμας Αραβοσίτου Γιώτης. Με λιγότερο νερό, πολύ λιγότερη ζάχαρη και λιγότερα μπωλ κρέμας (τελικά!)
Υλικά
- Φακελάκι Άνθος Αραβοσίτου Γιώτης Βανίλια
- 6 μεριδούλες ΝΟΥΝΟΥ Light (ή εναλλακτικά 3 φλιτζάνια παστεριωμένο γάλα)
- 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Εκτέλεση
1. Ρίχνουμε τις 2 μεριδούλες light σε ένα φλιτζάνι και γεμίζουμε το υπόλοιπο φλιτζάνι με νερό. Συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες μεριδούλες κατά τον ίδιο τρόπο, ώστε να δημιουργήσουμε 3 φλιτζάνια αραιωμένο γάλα.
2. Βάζουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι να βράσει, αφού προηγουμένως έχουμε αφαιρέσει ½ φλιτζάνι από το γάλα.
3. Ρίχνουμε το άνθος αραβοσίτου στο φλιτζάνι με το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε ώστε να διαλυθεί. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τη ζάχαρη, την οποία ανακατεύουμε καλά, ώστε να ομογενοποιηθεί το υγρό μίγμα.
4. Μόλις πάρει βράση το γάλα, το κατεβάζουμε και ρίχνουμε μέσα το μίγμα που έχουμε ανακατέψει.
5. Αφήνουμε να βράσει το μίγμα ενώ ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει. Μόλις αρχίσει να κάνει φουσκάλες που σκάνε, κατεβάζουμε.
6. Απλώνουμε την κρέμα σε 3 μπωλ και πασπαλίζουμε όσο είναι ζεστή με πολλή κανέλα σκόνη. Εναλλακτικά, πασπαλίζουμε με σιρόπι βύσσινο ή φράουλα
Απολαύστε και μοιραστείτε το όσο είναι ζεστό!
Φωτό από: Κατερίνα Τσεμπερλίδου